Gradonačelnik Bakić otvorio Seoske igre bez granica u Bikovu
Foto: Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić otvorio Seoske igre bez granica u Bikovu

Srbija -

U parku kod Osnovne škole „Sveti Sava“ u Bikovu danas su održane 12. Seoske igre bez granica. Na celodnevnom takmičenju, na 10 poligona, u igrama inspirisanim seoskim motivima i rekvizitima, poput slame, štula, alki, đermova, gigantskih praćki, traktora, kukuruza, nadmetalo se 12 ekipa sa po šest članova. Otvarajući Seoske igre bez granica u Bikovu gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je podsetio da je ova manifestacija u minulih 12 godina izgradila svoj identitet i postala prepoznatljiva kao jedan kvalitetan i zabavan način da se očuva izvorna seoska tradicija.

Kroz igre, druženje i dobro raspoloženje, rekao je gradonačelnik Bakić, zapravo se slavi i promoviše seoski način života, koji je osnova nastanka i razvoja grada Subotice.

Jovo Bakić
foto: Strahinja Babović

„Ove godine sam obišao skoro sva subotička sela i mogu da kažem da ona zaista jesu ponos Subotice i jedno bogatstvo, koje moramo očuvati. Moramo učiniti život u njima još kvalitetnijim. Ovakvom manifestacijom vi mnogo doprinosite tome“, istakao je Bakić.

Društveni i kulturni život Bikova je, kroz Seoske igre bez granica, značajno unapređen. One su primer kako je moguće i van grada ostvariti dobru organizaciju i pružiti Subotičanima privlačne sadržaje, koji predstavljaju ozbiljan turistički potencijal, a kada se svemu tome doda i podrška koja će odavde biti upućena Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka, slika jedne humane i plemenite manifestacije je potpuna, kazao je Bakić „Grad Subotica podržava vaše napore kroz svoju kulturnu politiku, kroz učešće školskog sistema i kroz otvorenost koju negujemo prema Bikovčanima i svim ostalim stanovnicima naših sela i prigradskih naselja. Trudimo se da budemo na usluzi za sve dobre ideje i da zajednički rešavamo sve probleme. Bikovo je primer skladnog suživota nacionalnih zajednica i to želim takođe da naglasim danas, jer su nam ovakvi događaji, koji nas sve povezuju i okupljaju oko univerzalnih vrednosti ovog prostora, jako važni. Život i rad na plodnoj bačkoj ravnici i sve ono što ove igre slave jeste, vekovima unazad, zajedničko svim ljudima koji žive na subotičkim selima“, naglasio je Bakić.

Jovo Bakić
foto: Strahinja Babović

Čestitajući organizatorima dobru organizaciju Igara gradonačelnik Bakić im je poželeo kvalitetno takmičenje i dobru zabavu, uz obećanje da će uvek imati podršku Grada Subotice.

Jovo Bakić
foto: Strahinja Babović

Predsednik Mesne zajednice Bikovo Milenko Garić i Stipan Lulić, jedan od organizatora Igara uručili su zahvalnicu gradonačelniku na velikoj pomoći u organizaciji ove manifestacije.

Jovo Bakić
foto: Strahinja Babović

Marina Malagurski, u ime Udruženja građana „Udruženi pokrećemo selo“ podsetila je na 2008. godinu i početak Igara bez granica u Bikovu i istakla da im je cilj da uključe što više mladih, da pokušaju da motivišu i druga sela da organizuju slične igre kako bi na nekoj budućoj završnoj manifestaciji mogli da odmeravaju snage u Seoskim igrama bez granica.

Jovo Bakić
foto: Strahinja Babović

- Osim druženja, cilj nam je očuvanje seoske tradicije i prikupljanje donacija za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR – rekla je Marina Malagurski.

Jovo Bakić
foto: Strahinja Babović

Stipan Lulić pozvao je mlade ljude da izađu iz svojih soba, isključe računare i dođu u prirodu da uživaju u druženju i takmičenju.

Pobednicima Seoskih igara bez granica pripali su pehari, medalje i zahvalnice, a manifestacija je zaokružena zabavnim programom i nastupom „Topik“ benda iz Subotice.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track