02:02

NOVI SAD U SEPTEMBRU OTVARA VRATA KOVID BOLNICE: Veliki značaj za unapređenje zdravstvenog sistema u Vojvodini

KURIR TELEVIZIJA

NOVI SAD U SEPTEMBRU OTVARA VRATA KOVID BOLNICE: Veliki značaj za unapređenje zdravstvenog sistema u Vojvodini

Srbija -

Završetak radova na izgradnji kovid bolnice u Novom Sadu odvija se prema planovima, a početak rada ove zdravstvene ustanove predviđen je za prvu polovinu septembra.

Zamenica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Olivera Ivanov za Kurir televiziju kaže da se radovi odvijaju intenzivnim tempom kako bi sve bilo završeno u predviđenom roku.

"U bolnici postoji jedinica intenzivne i poluintenzivne terapije sa ukupno 600 postelja, tako da će veliki broj pacijenata moći da bude hospitalizovan i lečen. Važno je reći da će na jednom mestu biti svi pacijenti oboleli od kovida, gde će moći da dobiju najsavremeniju dijagnostičku uslugu i terapiju. njihovo lečenje će tako biti uspešnije", objasnila je ona.

Kako je dodala, nada se da će koronavirus uskoro postati prošlost, a da će novosadska kovid ustanova tada postati klasična gradska bolnica.

"Tako će se znatno unaprediti kvalitet lečenja građana Novog Sada i okoline, jer znamo da je više decenija postoji problem nedostatka mesta u bolnicama, pre svega zato što se broj stanovnika gotovo udvostručio za poslednjih deset godina", zaključila je dr Olivera Ivanov.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:17

BOLNICE U SRBIJI POČELE DA UVODE NOVO PRAVILO: Nevakcinisani medicinski radnici sa odmora na posao samo uz PCR test o svom trošku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track