02:45

IZVIĐAČI NA OBALI GRLIČKOG JEZERA: Kao nekad diže se zastava, a najmleđi uče da vezuju čvorove!

KURIR TELEVIZIJA

IZVIĐAČI NA OBALI GRLIŠKOG JEZERA: Kao nekad diže se zastava uz pevanje himne, a najmleđi uče da vezuju čvorove!

Srbija -

Tradicionalni letnji tabor zaječarskog odreda izviđača „Đorđe Simeonović“ pojačan je ove godine skautima iz Francuske. Taborovanje pod nazivom “Feel the nature” organizovano je u izviđačkom kampu na obali Grliškog jezera, u blizini Zaječara.

Zaječarski izviđači ponosni su na činjenicu da na samoj obali Grliškog jezera imaju svoje imanje. Blizina vode i bogata priroda pružaju brojne mogućnosti za savladavanje skautskih veština. I tako od ranog jutra, od podizanja zastave.

izviđači, Zaječar
foto: Kurir televizija

Tokom desetodnevnog taborovanja najmlađi izviđači uče da vezuju čvorove, koriste luk i strelu, tumače signalizaciju zastavica, orjentišu se pomoću busole i karte i druge veštine koje im pomažu da se lako snalaze u prirodi.

Na taboravanje sa zaječarskim izviđačima ranijih godina dolazili su skauti iz Švedske, Danske, Engleska, a sada su im u gostima izviđači iz Liona u Francuskoj.

izviđači, Zaječar
foto: Kurir televizija

Od 1955. godine kada je osnovan Odred izviđača “Đorđe Simeonović” prošle su brojne generacije Zaječaraca. Mnogi su i ostali, među njima i Dragana Bošković koja je zadužena za rad sa najmlađima.

Zaječarski iziđači već se pripremaju za narednu godinu kada će u Zaječaru biti održana XI Smotra Saveza izviđača Srbije.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TELEVIZIJU UŽIVO

Bonus video:

01:32

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV MAJKE NESTALE DECE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track