OPET VIŠE OD 20 POZITIVNIH: Korona klackalica u Mačvanskom okrugu
Foto: Kurir/T.Ilić

Korona klackalica u Mačvanskom okrugu

OPET VIŠE OD 20 POZITIVNIH: Korona klackalica u Mačvanskom okrugu

Srbija -

LOZNICA - Od početka sedmice broj novopozitivnih u Mačvanskom okrugu je dvocifren. Tako je bilo i juče kada su potvrđena još dvadeset i dva pozitivna uzorka na kovid - 19, osam manje nego dan pre.

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje u četvrtak je najviše pozitivnih, osam, imala Loznica, sledi Šabac sa sedam dok ih je u ostalim opštinama ukupno sedam. Po dva Koceljeva i Krupanj, jednoga Bogatić, Vladimirci i Mali Zvornik dok ih nije bilo u Ljuboviji. Nastavljen je rast broja obolelih i sada ih je četrnaest više, ukupno 187 u okrugu.

Šabac ima 72 obolelih od korone, Loznica samo dva manje (70), a dvocifreni su Bogatić (14) kao i Krupanj i Mali Zvornik sa po deset. Po četiri osobe koje se leče od korone imaju Koceljeva i Ljubovija, dok Vladimirci imaju tri obolelela od kovida. Inače, pre tačno mesec dana (13.jul) u okrugu je bio jedan novopozitivan, u Bogatiću, a bilo je ukupno sedamanaest obolelih. Tada je u Šapcu bilo šest obolelih, Krupnju četiri, po dva u Malom Zvorniku, Vladimircima i Loznici, a nije ih bilo u Ljuboviji i Koceljevi. U međuvremenu se, nažalost, situacija značajno promenila.

Što se tiče Loznice prema zajedničkom izveštaju lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ u Trijažnom centru su juče pregledane 42 osobe, od kojih su se 22 javile na prvi pregled sa simptomima moguće kovid infekcije, a infektologu su upućene četiri. Obavljeno je dvadeset pregleda u ambulanti Infektivnog odeljenja, a njih sedam nije ranije dolazilo. Služba za radiološku dijagnostiku primila je dvadeset pacijenata sa sumnjom na koronu, a otkrivene su dve nove pneumonije. Broj kovid pacijenata je nepromenjen i dalje ih je jedanaest u lozničkoj bolnici.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track