Mirović obišao Dom za decu i omladinu „Miroslav Mika Antić“ u Somboru
Foto: Pokrajinska vlada

Mirović obišao Dom za decu i omladinu „Miroslav Mika Antić“ u Somboru

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nenajavljeno je danas u Somboru obišao Dom za decu i omladinu „Miroslav Mika Antić“, ustanovu socijalne zaštite čiji je osnivač AP Vojvodina.

„Stanje u domu je zadovoljavajuće, ali može biti bolje. Video sam da se zaposleni trude da deci obezbede najbolje uslove za život i boravak, ali i da moramo dodatno da uložimo u jedan deo objekta. Plan nam je da u narednom periodu obezbedimo novac za sanaciju toaleta i nabavku nove opreme“, izjavio je Mirović.

Igor Mirović, Predsednik Pokrajinske vlade
foto: Pokrajinska vlada

On je rekao da će u narednim nedeljama obići i druge domove u Vojvodini.

„Država Srbija je ojačala, pokrajinski finansijski sistem se stabilizovao, imamo mnogo više mogućnosti da ulažemo u sistem socijalne zaštite“, istakao je Mirović.

Predsednik je razgovarao sa zaposlenima i štićenicima doma kako bi stekao uvid u probleme sa kojima se susreću u svakodnevnom životu.

Igor Mirović, Predsednik Pokrajinske vlade
foto: Pokrajinska vlada

„Učinićemo i dodatne napore da ispunimo neke želje štićenika i ostvarimo ideje zaposlenih“, izjavio je Mirović.

Direktorka Doma za decu i omladinu „Miroslav Mika Antić“ Nada Starčević zahvalila je predsedniku Miroviću na poseti i, kako je navela, najavljenoj podršci na obnovi, rekonstrukciji i renoviranju svega što je dotrajalo, a što je neophodno za ukupno 26 korisnika, koliko ih je trenutno u Domu.

Pokrajinska Vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja