ZA DAN VIŠE OD 40 NOVOPOZITIVNIH: Korona izgleda baš hvata zalet u Mačvanskom okrugu!
Foto: Kurir/T.Ilić

borba sa kovidom

ZA DAN VIŠE OD 40 NOVOPOZITIVNIH: Korona izgleda baš hvata zalet u Mačvanskom okrugu!

Srbija -

LOZNICA – Prvog dana ove sedmice potvrđena su 42 pozitivna uzorka na kovid -19 što je već četvrtina ukupnog broja pozitivnih od minule nedelje kada ih je bilo 169 u Mačvanskom okrugu.

Najviše pozitivnih prema podacima šabačkog Zavoda za javnozdravlje i dalje imaju Loznica, dvadeset, i Šabac, trinaest, dok ih je u ostalih šest opština ukupno bilo devet. Ljubovija je imala tri pozitivna, Vladimirci dva, a po jednog Bogatić, Koceljeva, Mali Zvornik i Krupanj.

Danima se neprekidno povećava broj obolelih i sada ih je 26 više nego u prošlom izveštaju, ukupno 270 u okrugu. Trocifreni su postali Loznica sa 115 i Šabac sa ravno sto osoba koje se bore sa koronavirusom.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Krupanj ima četrnaest, Bogatić trinaest, Mali Zvornik i Ljubovija po devet, Koceljeva šest, a četiri Vladimirci.

Posla ima sve više u Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ gde su juče (16.8) obavljena 72 pregleda, pri čemu je za 45 osoba to bilo prvi dolazak zbog simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok je infektologu upućeno devet pacijenta.

U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledan je 21 pacijent, a njih deset prvi put zbog kovida. Služba za radiološku dijagnostiku uradila je 37 snimaka pluća i otkrila tri pneumonije. Na bolničkom lečenju je trenutno jedanaest kovid pacijenata, a dva su upućena u kovid bolnicu u Beogradu.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja