ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE NIŠA: Preporuka preduzetnicima da vakcinišu svoje zaposlene da ne bi poslovanje doveli u pitanje
Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

saopštenje

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE NIŠA: Preporuka preduzetnicima da vakcinišu svoje zaposlene da ne bi poslovanje doveli u pitanje

Srbija -

NIŠ - Štab za vanredne situacije Niša preporučio je privatnim preduzetnicima da motivišu svoje zaposlene da se vakcinišu kako ne bi doveli u pitanje poslovanje i svoje zarade, zbog prekida rada usled zaražavanja radnika.U sapštenju koje je večeras dostavljeno medijima navedeno je da najnoviji podaci govore da od ukupnog broja hospitalizovanih 92,3 odsto je onih koji nisu vakcinisani.

U saopštenju je takodje rečeno da Gradski štab zahteva od organizatora "Filmskih susreta" da uz osnovne epidemiološke mere zaštite obezbedi ulazak kompletno vakcinisanim posetiocima i posetiocima sa uradjenim testom.

Organizator festivala, rečeno je, obezbediće mogućnost testiranja (brzi test) nevakcinisanim građanima na punktu ispred mesta održavanja te manifestacije.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Aleksandra Čolić

Neophodna je, istakli su u Gradskom štabu, striktna primena važećih epidemioloških mera Kriznog štaba Vlade Srbije.

"Za vreme boravka na javnim mestima u zatvorenom prostoru, gradjani su dužni da obavezno nose zaštitne maske. Posebno u javnom gradskom prevozu, drumskom i železničkom prevozu putnika. Gradski štab posebno ukazuje na važnost poštovanja epidemioloških mera u radnim kolektivima, trgovinskim centrima, radnjama, ugostiteljskim objektima i pijacama", naglašeno je u saopštenju.

Najavljeno je da će Grad Niš na mestima gde se okuplja veći broj gradjana organizovati dežurstvo komunalnih redara.

Građani su pozvani da se jave lekaru odmah kada osete prve simptome bolesti, a oni čije je zdravstveno stanje takvo da moraju da budu hospitalizovani biće upućeni na lečenje u bolnice u Kruševcu i Batajnici.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track