ZMIJOLOVAC ARSENIJE PONOVO U AKCIJI: Gosti iz jednog kafića panično povikali da vide poskoka, a onda je on pritekao u pomoć (FOTO)
Foto: RINA

užice

ZMIJOLOVAC ARSENIJE PONOVO U AKCIJI: Gosti iz jednog kafića panično povikali da vide poskoka, a onda je on pritekao u pomoć (FOTO)

Srbija -

Zmijolovac iz Užica, Arsenije Hadži Basur, svakodnevno ima pune ruke posla jer upravo rukama hvata otrovne gmizavce. Ovog leta pojavio se rekordan broj poskoka i iako se najčešće mogu videti u zapuštenim i zaraslim prostorima, Arsenije je imao i neobičnu intervenciju usred kafića na obali Đetinje.

- Pijući kafu u jednom u naših kafića, čovek koji je sedeo za jednim od susednih stolova uzrujano je skočio sa stolice, a ostali koji su sedeli sa njim počeli da viču kako vide zmiju - priča zmijolovac Arsenije.

Odmah je priskočio u pomoć, kako opasna zmija ne bi ujela nekog od posetilaca u ugostiteljskom objektu.

Zmija, Užice, Arsenije Hadži Basur
foto: RINA

- Odmah sam reagovao i prišao mestu gde je bila zmija. Uz pomoć jedne gajbe sam ga saterao u ćošak i onda uhvatio i izneo napolje. Tek tada posetioci su se smirili i nestala je panika - kaže Arsenije.

On dodaje da u blizini Gradske plaže ovog leta ima mnogo intervencija, naročito poskoka koji je jedna od najopasnijih.

- Neophodno je na ovom području da se postave table upozorenja za sve posetioce, na kojima bi trebalo da budu napisani i saveti kako treba reagovati ako se susretnete sa zmijom, ali i šta treba da uradite u slučaju ujeda - kaže ovaj Užičanin.

Sve ovo ne bi trebalo da odgovori građane od šetnje najlepšim delom grada na Đetinji, ali pre svega treba da budu oprezni, da ukoliko ugledaju zmiju - obiđu je i naravno da se rukovode onom starom narodnom koja kaže "ne čačkaj zmiju."

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track