DA SE PODSETIMO! DESETI PUT U VELIKOJ LOMNICI: Najbolji gulaš spremila ekipa iz Toljevca (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

Održana tradicionalna kulturna manifestacija u Velikoj Lomnici

DA SE PODSETIMO! DESETI PUT U VELIKOJ LOMNICI: Najbolji gulaš spremila ekipa iz Toljevca (VIDEO)

Srbija -

VELIKA LOMNICA - Na platou ispred Doma kulture u Velikoj Lomnici održana je po deseti put kulturna manifestacija “Da se podsetimo”.

U programu su učestvovali KUD „Bela rada“ iz Meševa, KUD „Miodrag Vučković“ iz Zdravinja, Folklorni ansambl iz Trebotina, PEA „Lazarica“ iz Kruševca, KUD domaćina „Radomir Jakovljević Jakša“ i Kristina Damnjanović, vokalna solistkinja iz Kruševca. Oni su izveli folklorne igre i izvorne narodne pesme, a ovogodišnji jubilarni program imao je naslov “Prođi Mile kroz naš kraj”.

Velika Lomnica, Da se podsetimo
foto: Youtube Printscreen

Dečja dramska sekcija iz Velike Lomnice predstavila se dramatizacijom tekstova Dobrice Erića, a nastupili su i umetnici iz sela domaćina – frulaši Zoran Milosavljević i Dragan Ćirković, harmonikaš Dragan Džajić i ženska pevačka grupa.

Prema rečima Evice Đorđević iz Organizacionog odbora domaćina, Lomničku Gulašijadu organizovali su Lovačko udruženje “Soko” iz ovog podjastrebačkog sela i Lovačko udruženje iz Kruševca.

Najbolji gulaš spremila je “Disićeva tradicija” iz Toljevca, drugo mesto je osvojila ekipa iz Bivolja, a treće Mile Trgotrans iz Kruševca. U spremanju gulaša takmičili su se i najmlađi, a najbolja je bila Maša Đorđević iz sela Buci.

Velika Lomnica, Da se podsetimo
foto: Youtube Printscreen

Manifestaciju je osmislila grupa članova KUD-a “Radomir Jakovljević Jakša” koja je privremeno odsutna zbog studija i drugih obaveza i naziva se “Vesela družina”, a ovogodišnji organizatori su KCK, Mesna zajednica i KUD “Jakša” iz Velike Lomnice.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja