HRABRA ANDREA 36. ROĐENDAN ĆE DOČEKATI NA NOGAMA: Uvek ću pamtiti trenutak na klinici u Bangkoku kad sam osetila da POMERAM PRSTE
Foto: Facebook/Privatna Arhiva

ponovo rođena

HRABRA ANDREA 36. ROĐENDAN ĆE DOČEKATI NA NOGAMA: Uvek ću pamtiti trenutak na klinici u Bangkoku kad sam osetila da POMERAM PRSTE

Srbija -

Hrabra Subotičanka Andrea Mudrić svoj 36. rođendan će dočekati na nogama posle šest godina borbe da prohoda nakon što je u saobraćajnoj nesreći ostala nepokretna od struka nadole i sve vreme bila u kolicima!

Zahvaljujući ljudima dobre volje i humanim organizacijama skupila je potrebnih 99.000 dolara za operaciju i boravak na klinici na Tajlandu.

- Čekala sam šest godina da iz kolica stanem na noge. Uvek ću pamtiti trenutak na klinici u Bangkoku kad sam osetila da mogu da pomeram svoje prste. Operacija je trajala četiri sata. Nikakve bolove nisam imala posle operacije. Odmah sam pozvala majku u Srbiji. Rekla sam joj da se dobro osećam i da je sve u redu - priča Andrea za Kurir.

Sledećeg dana, kako kaže, uključen joj je apart za epiduralnu stimulaciju, sve je funkcionisalo, a njen terapeut joj je rekao da pokuša da pomeri palac kad uključi program aparata.

- Osetila sam strujanje u nogama i prsti su se pomerali. Zaplakala sam od sreće i pomislila na svoje devojčice Nikolinu (12) i godinu dana mlađu Elenu koje su nestrpljivo čekale da mama dođe kući. Krenula sam kući 20. jula sa mojom fizioterapeutkinjom Helenom Hrček - kaže Andrea.

Na Tajlandu je boravila 55 dana. Tokom priprema za operaciju urađene su sve potrebne analize, a lekari i sestre su prema njenim rečima bili veoma pažljivi prema njoj.

- Sada uz hodalicu mogu 80 posto da se oslonim na svoje noge. Aparat je ugrađen, ali ga i ne osećam. Na rehabilitaciji sam i vežbam od tri do pet sati dnevno da bih ojačala mišiće. Želela sam ovu operaciju, bila sam uporna da stanem na noge, uradim nešto za sebe i decu. Osećam i veću sigurnost kao žena, koja ima mnogo više mogućnosti, vredno vežbam, a u Srbiji mogu da obavim i sve kontrole. Svesna sam da ću čitavog života biti ipak vezana i za kolica, ali ogroman je napredak da možete ponovo da stanete na noge - ističe hrabra Subotičanka.

1 / 4 Foto: Facebook/Privatna Arhiva

Andrea sada uživa sa svojim kćerima. Pokazuje im fotografije sa Tajlanda, a devojčice kažu: "To je naša mama". Kaže da veruje da će joj posle operacije život biti mnogo lakši.

Podsetimo, Andrei Mudrić je u saobraćajnoj nesreći, kao suvozaču na motoru, u sudaru s automobilom, 2015. godine, teško povređena kičma i od tada je bila u kolicima. Posle prvih koraka, kako kaže, doseća kao da je ponovo rođena.

Ni oporavak neće biti lak, trajaće godinu dana najmanje, ali Andrea je optimista.

- Nada je snažan osećaj, daje snagu za borbu, odlično se osećam, a moje devojčice su motiv za još veću sreću - kaže Andrea.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track