GRADONAČELNICA KRUŠEVCA: Dobijena sredstva od Ministarstva privrede su utrošena u kvalitetne projekte
Foto: Kurir/Ž.M.

Jasmina Palurović

GRADONAČELNICA KRUŠEVCA: Dobijena sredstva od Ministarstva privrede su utrošena u kvalitetne projekte

Srbija -

Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca, je dala izjavu za RTS o dobijenim sredstvima za projekte iz Ministarstva privrede i delu ulaganja iz gradskog budžeta i kako je Grad usmerio ta sredstva, kaže se u saopštenju Gradske uprave.

„Od 2012. godine kada smo došli na vlast imamo veoma dobru saradnju sa Ministarstvom privrede koje nam je mnogo pomoglo u realizaciji projekata vezanih za razvoj našeg grada i povećanje kvaliteta života naših sugrađana. I ministarstvo i naš gradski budžet su učestvovali sa po 50% u mnogim projektima,“ rekla je gradonačelnica.

Kruševac
foto: Kurir/Ž.M.

U 2012. godini za projekat Rekonstrukcija gradskih ulica Jastrebačke i Ivankovačke u Kruševcu izdvojeno je ukupno oko 23 miliona. U 2012 i 2013. godini je realizovan projekat izgradnje fiskulturne sale u OŠ “Sveti Sava” u Čitluku gde je ukupno uloženo oko 45,5 miliona dinara. U izgradnju saobraćajnica u gradskoj industrijskoj zoni Sever u Kruševcu 2014 i 2015. godine uloženo je oko 10,3 miliona dinara.

U rekonstrukciju objekta Narodnog univerziteta u Kruševcu uloženo je ukupno oko 26 miliona dinara, čime je dobijen savremeno uređen prostor za održavanje visokoškolske nastave i tako jw omogućeno otvaranje Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu. u Gdinama 2016 i 2017. izgrađen je deo infrastrukture u naselju “Rasadnik 1” blok D2 (saobraćajnica sa trotoarom i saobraćajna signalizacija). Vrednost projekta je bila oko 15,5 miliona dinara. U rekonstrukciju ulice Jovana Nenada u Kruševcu 2018. godine uloženo je oko 15 miliona

Kruševac
foto: Kurir/Ž.M.

Dogradnja sprata ustanove Centra za osobe sa invaliditetom „Duga“ izvršena je 2018 i 2019, za šta je uloženo ukupno oko 11,6 miliona dinara (oko 4,2 miliona Ministarstvo i 7,4 miliona Grad). Dograđeno je novih 120 m² čime je stvoren prostor za privremeno i povremeno zbrinjavanje osoba sa posebnim potrebama. Stvoreni su uslovi da Centar za osobe sa invaliditetom dobije licencu za dodatnu uslugu „Predah smeštaj“. Uz pomoć Ministarstva privrede 2020. godine izgradjena je saobraćajnica na lokaciji “Stari aerodrom”, a ukupna vrednost projekta je 126,6 miliona dinara, od čega je Ministarstvo učestvovalo sa oko 63,5 miliona dinara. U 2020. godini izgrađeno je pet saobraćajnica i kružni tok ukupne dužine 921 m i postavljena je saobraćajna signalizacija. Realizacija projekta povećala je atraktivnost okolnih parcela pa je krajem 2020. prodato 5.400 m2 zemljišta na lokaciji starog aerodroma.

Jasmina Palurović
foto: Kurir/Ž.M.

U ovoj godini, u toku su radovi na projektu izgradnje novoplaniranih saobraćajnica sa infrastrukturom na Starom aerodromu. Ugovorena vrednost projekta je oko 151,4 miliona dinara, Ministarstvo pravde i Grad učestvuju sa po 75,7 miliona dinara. Realizacija projekta bi doprinela otvaranju novih radnih mesta. U neposrednoj blizini saobraćajnica nalaze se greenfield lokacije za koje postoji interesovanje od strane potencijalnih investitora. Pored parcela koje su kupili Lidl i Nepi, od 2017 do 2020. godine prodato je još 12 parcela na lokaciji Stari aerodrom koje su kupili vlasnici kruševačkih firmi i drugi subjekti u ukupnij vrednosti većoj od 540 miliona dinara. Zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srbije, Ministarstva privrede u realizaciji pomenutih projekata stvoreni su uslovi za nove investitore i poboljšanje turističke ponude grada i kvaliteta života građana”. ističe gradonačelnica.

Kurir.rs/Ž.M.

Bonus video:

03:42

KAKAV ELON MASK: Đorđe je prvi izmislio električni automobil i ti u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track