BEOGRAĐANI, PAZITE! POJAVILE SE ORGANIZOVANE GRUPE DŽEPAROŠA: Koriste motore, skejtove, a evo u kom delu grada ih ima NAJVIŠE
Foto: Profimedia

lopovi

BEOGRAĐANI, PAZITE! POJAVILE SE ORGANIZOVANE GRUPE DŽEPAROŠA: Koriste motore, skejtove, a evo u kom delu grada ih ima NAJVIŠE

Beograd -

Da li ste i vi bili meta džeparoša? Verujemo da mnogi od vas, barem nekada, jesu. Za naše ljude koji iz unutrašnjosti dođu u Beograd sačuvati se od lopova još je veći izazov.

Među žrtvama često su i inostrani turisti. Iako su doskoro na internetu mogli da vide da je Beograd bezbedna prestonica, pre nekoliko godina pojavila se organizovana grupa džeparoša, a nažalost, ima ih i sada.

- Koriste motore, skejtove, razna sredstva, naročito ovde na Kalemegdanu gde je park, a nije u svim državama slobodno kretanje parkom kao ovde. Hajčešće su krađe novčanika i telefona - rekla je Bojana Banković iz Udruženja turističkih vodiča Srbije.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

U centru Beograda dnevno se prijavi do tri slučaja nestanka ličnih stvari, poput novčanika, telefona i dokumenata, a policija gotovo svaki dan ponekog džeparoša uhvati na delu. Reč je u glavnom o mlađim pa i maloletnim licima.

- Mlađi džeparoši uglavnom dolaze iz porudica koje se već bave džeparenjem i izučili su zanat od svojih roditelja ili bližih rodjaka - kaže Stevan Đokić, stručnjak za bezbednost.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

A zaštita zapravo i ne postoji. Treba sami da se čuvamo, u prevozu torbu, novčanik ili telefon da držimo uz sebe, a u kolima da ih ne ostavljamo. A ukoliko negde zapazimo džeparoše da ih odmah prijavimo.

Kurir.rs/M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

00:53

POKUŠAJ PLJAČKE NA SRED ULICE! Evu Ras PRESREO LOPOV! Glumica u ŠOKU - Preplašena! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track