PRVACI DOBILI POKLON ČESTITKU OD 2.000 DINARA: Kruševac svečano obeležio početak nove ŠKOLSKE GODINE (FOTO)
Foto: Shutterstock

lep gest

PRVACI DOBILI POKLON ČESTITKU OD 2.000 DINARA: Kruševac svečano obeležio početak nove ŠKOLSKE GODINE (FOTO)

Srbija -

Predstavnici lokalne samouprave u Kruševcu posetili su škole i poželeli đacima srećan početak školovanja.

Grad Kruševac je u okviru planiranih sredstava za aktivnosti iz oblasti populacione politike izdvojio i sredstva za poklon čestitku za 1.013 đaka prvaka u iznosu od 2.450.000 dinara (2.000 dinara po đaku) i poklon publikaciju "Prvanka".

Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca, posetila je OŠ "Knez Lazar" koja sa područnim odeljenjima ima ukupno 176 učenika. Novu školsku upisalo je devet učenika - osam u matičnoj školi i jedan u Sebečevcu.

U toku su radovi na izgradnji fiskulturne sale čija je vrednost oko 19 miliona dinara, a Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku je izdvojilo oko 16 miliona dinara, a Grad tri miliona dinara.

Takođe, škola je obuhvaćena Programom Modernizacija škola koji finansira Evropska investiciona banaka: zamena mokrog čvora u matičnoj školi - 1,6 miliona dinara; zamena krova u Majdevu -1,4 miliona dinara; zamena krova u Sebečevcu - oko 1,8 miliona dinara; Ćelije - zamena krova u iznosu od 225.000 dinara i zamena stolarije 56.000 dinara.

Gradonačelnica Jasmina Palurović je posetila i OŠ "Nada Popović" u Kruševcu koja ima 1.317 učenika u 49 odeljenja, a u prvi razred je pošlo 172 đaka. U školi je izvršena popravka drvene ograde na mini-pič terenu koja je koštala 180.000 dinara.

Ovo je inače jedna od 20 škola koja je odabrana za projekat "Digitalna škola" koji sprovodi Ministrstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Tim povodom će do kraja decembra dobiti sertifikat Digitalne škole.

Gradonačelnica je uputila i sledeću čestitku svim prvacima:

- Dragi naši đaci prvaci, u ime Grada i u svoje ime čestitam vam polazak u školu. Želimo vam puno zdravlja i uspeha na putu obrazovanja na koji ste danas zakoračili. Budite uporni i vredni, učite jer je znanje moć, ali se i družite i uživajte u odrastanju. Čestitamo i vašim roditeljima jer su oni vaša najveća podrška i oslonac u životu. Srećno!

Takođe, naglasila je da ova školska godina, kao i prošla, nažalost, počinje u novom talasu pandemije korona virusa i zato je pozvala na zajedničku odgovornost. Škole su dobile jasna uputstva i preporuke od Kriznog štaba i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kako bi se uradile sve pripreme, uz poštovanje preventivnih mera i da bi se rizici u školama sveli na najmanju moguću meru, kaže se u saopštenju Gradske uprave Kruševca.

(Kurir.rs/Ž.Milenković/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track