Najnovije vesti

OVAJ SNIMAK IZ NIŠA OMEKŠAĆE I NAJTVRĐE SRCE: Pogledajte kako iznemogli MAGARAC PLAČE jer ga šalju u klanicu SUZE SAMO KAPLJU
Foto: Printscreen/Youtube

dirljivo

OVAJ SNIMAK IZ NIŠA OMEKŠAĆE I NAJTVRĐE SRCE: Pogledajte kako iznemogli MAGARAC PLAČE jer ga šalju u klanicu SUZE SAMO KAPLJU

Srbija
18:23h

"Zoo kutak" u Kamenici postao je ovih dana bogatiji za magarca koga je vlasnik hteo da proda klanici jer više nije mogao da ga čuva!

Udruženje "Zoo planet" iz Niša otkupilo je magarca zahvaljujući donacijama građana, a predsednik udruženja Dušan Stojanović rekao je da je to bilo možda i najdirljivije spasavanje neke životinje od kako postoje.

- Kad je vlasnik rekao da, ukoliko magarca ne otkupimo, već sutradan odlazi na klanicu, podigao je glavu, pogledao me i počeo da njače. Prišao mi je, naslonio glavu na stomak i krenule su suze. Te njegove suze mi nisu dozvolile da ga ostavim. Čekao je da krenemo naslonjen na mene. Magarca smo odmah pokupili, a vlasnika sam zamolio da odložimo plaćanje jer u tom trenutku nismo imali para - kazao je Stojanović.

Magarac je prema Dušanovim rečima celim putem plakao i prestao je tek kad su stigli u "Zoo kutak".

- Zahvaljujući građanima sakupili smo novac. Bilo je potrebno 250 evra, a mi smo roku od 48 sati prikupili i više nego što je bilo potrebno i mnogo se zahvaljujemo zbog toga svim građanima. Novac koji je preostao nakon otkupa iskoristićemo da rekonstruišemo prostor namenjen magarcima. Trenutno imamo pet magaraca koji će do zime imati novi prostor - rekao je Stojanović.

Dodao je da se rečima ne može opisati kako životinja reaguje kad oseti da može da bude spašena. Stojanović je rekao da se na video snimku može videti kako je izgledalo spasavanje magarca i ljudi se mogu uveriti da i životinje plaču.

Magarac koji je spašen sada je miljenik svih volontera u "Zoo kutku" i veoma je mirna i umiljata životinja koja bez straha prilazi svim posetiocima.

(Kurir.rs/niskevesti.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track