KURIR TELEVIZIJA

MOMAK ZA PRIMER! MLADI BORIS (27) NE STIDI SE DA ŽIVI NA SELU: Seje pšenicu, GAJI TELAD i nema nameru da se seli u grad

Srbija -

Poslednjih godina beleži se trend sporadičnog povratka mladih u seoske sredine. Najčešće su to oni koji vole nešto mirniji život, ili pak osmisle dobar biznis plan koji se idealno uklapa u ono što selu nudi. Jedan od njih je i mladi Boris Babičković iz Subotice.

Boris Babičković
foto: Kurir televizija

Kažu da život na selu, uz obaveze od jutra do mraka, nije lak, ali ne i za ovog momka. Mladi Boris Babičković odrastao je na porodičnom salašu, svega par godina živeo je u gradu studirajući Poljoprivredni fakultet, nakon čega nije bilo dileme gde će "pustiti svoje korene".

- To se prenosilo sa kolena na koleno, rodio sam se na selu i zavoleo sam tu seosku idilu i odlučio sam se da ostanem ovde - kaže za Kurir televiziju Boris Babičković, mladi poljoprivrednik iz Subotice.

Boris Babičković
foto: Kurir televizija

Sa svojih dvadeset i sedam godina, Boris pomaže ocu u poljoprivrednim poslovima, gde na jutrima bačke ravnice seju pšenicu, kukuruz, suncokret i uljanu repicu. Uz to jedan je od retkih koji se dosetio da u našoj zemlji uzgajaj škotsku rasu teladi Aberdin angus.

- Postoje crvene i crne boje. One se jednostavno uzgajaju,njima je potrebna samo ispaša. One se koriste samo za svoju telad - navodi ovaj mladi poljoprivrednik.

Boris Babičković
foto: Kurir televizija

Trenutno na imanju ima 24 grla. Kaže Boris, da je meso ove rase jedno od najkvalitetnijih, te da iako još nije u velikoj meri zastupljeno na domaćem tržištu, prostora za plasman uvek ima.

U budućnosti ovaj mladi momak ima nameru da poveća broj grla i proširi svoj biznis. Time će, kaže, ispuniti svoj san da u seoskoj idili živi i privređuje.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

03:20

LOŠA GODINA ZA UZGAJIVAČE KUKURUZA: Nepovoljni vremenski uslovi doprineli smanjenjuju prinosa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track