Otvaranje Palate pravde u Kragujevcu krajem oktobra
Foto: Grad Kragujevac

Otvaranje Palate pravde u Kragujevcu krajem oktobra

Srbija -

Palata pravde, u prisustvu kompletnog državnog rukovdstva, biće predata na upotrebu, krajem oktobra rekla je Maja Popović ministarka pravde u Vladi Srbiji koja je danas obišla taj objekat. Palata pravde u Kragujevcu biće na ponos celoj našoj državi.

Veoma sam zadovoljna onim što sam videla i sa namerom sam otišla u nenajavljenu posetu. Objekat izgleda prelepo. Ostalo je još par kozmetičkih stvari da se uradi.

Palata pravde
foto: Grad Kragujevac

Ministarska pravde zahvalila se gradonačelniku Nikoli Dašiću na podršci i naglasila da je lokalna samouprava, uz resorno ministarstvo odnosno Vladu Srbije koja je obezbedila sredstva, sredila okolinu, prilazne puteve i saobraćajnice.

Grad Kragujevac konačno je pravosudni centar koji pokriva teritoriju od gotovo 2,5 miliona ljudi, istakao je gradonačelnik Dašić. Nova Palata pravde koja se prostire na 25 000 kvadratnih metara je na ponos svih nas, svakog građanina ovogo grada ali i države Srbije, poručio je Dašić.

Inače, u Palati pravde biće smešteno svih 11 pravosudnih organa koji su radili na više adresa u gradu. Bolji uslovi za rad znače manje zaostalih predmeta, što će kako se procenjuje poboljšati efikasnost za 30 do 40 posto.

Grad Kragujevac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track