Saopštenje sa sednice Pokrajinske vlade
Foto: Pokrajinska vlada

Saopštenje sa sednice Pokrajinske vlade

Srbija -

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela rešenje da se izdvoji 56,5 miliona dinara za građevinsko-zanatske radove u Etnografskom muzeju u Torku, u opštini Žitište.

Obezbeđen je 21 milion dinara za obnovu vatrogasne stanice u Žablju. Objekat u kom je smeštena vatrogasno-spasilačka jedinica izgrađen je pre četiri decenije i od tada nije značajnije obnavljan.

Pokrajinska vlada je preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu obezbedila i pomoć za srpsku decu u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji u Republici Hrvatskoj. Za nabavku radnih svezaka za učenike koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku, kao i za nabavku školskih torbi za prvake, izdvojeno je ukupno pet miliona dinara.

Na sednici je doneto i rešenje da se Kliničkom centru Vojvodine usmeri ukupno 25,3 miliona dinara za građevinsko-zanatske radove na objektu Klinike za ginekologiju i akušerstvo (lamele C1 i C2) i za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju objekta Klinike za infektivne bolesti, sa projektom za rušenje i uklanjanje postojećih objekata.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track