BUDŽET UVEĆAN ZA 100 ODSTO: Ukupno 70 miliona dinara za konkurse za manifestacije i žensko preduzetništvo
Foto: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

stiže podrška

BUDŽET UVEĆAN ZA 100 ODSTO: Ukupno 70 miliona dinara za konkurse za manifestacije i žensko preduzetništvo

Srbija -

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam objavio je nakon usvojenog rebalansa budžeta nove javne konkurse iz oblasti privrede i turizma u ukupnom iznosu od 70 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević na današnjoj konferenciji za medije izneo je sve relevantne činjenice povodom raspisivanja dva nova konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje u 2021. godini i to za organizatore manifestacija u Vojvodini i za žensko preduzetništvo.

Pokrajinski sekretarijat dodeljuje subvencije u cilju povećanja konkurentnosti odnosno ukupnog razvoja preduzetništva i turističkih delatnosti u AP Vojvodini, a konkursi predstavljaju osnov za dobijanje de minimis državne pomoći.

Ivanišević je istakao da je u odnosu na prethodnu godinu budžet Pokrajinskog sekretarijata za privredu uvećan za čak 100 odsto i da su se stekli uslovi za raspisivanje novih konkursa.

- Ovo su za nas veoma važni konkursi. Statistički podaci pokazuju da još nismo dostigli 50 odsto udela žena u vlasničkoj strukturi privrednih društava, te da je oko 30 odsto u pogledu republičkog proseka, manje što se tiče pokrajinskog proseka, stoga je veoma važna podrška preduzetnicama. U odabiru kandidatkinja ćemo voditi računa i o tome koliko žena zapošljavaju. Maksimalan iznos po subvenciji je 400.000 dinara, a iznosi su podeljeni po namenama - rekao je Ivanišević.

Sekretarijat će konkursom za žensko preduzetništvo plasirati ukupno 20 miliona dinara i to po principu refundacije, a sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina ili opreme, računarske opreme, softvera ili usluga u 2021. godini.

Pravo učešća na konkursu imaju privredna društva i preduzetnice sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom na teritoriji AP Vojvodine, upisani u registar Agencije za privredne registre najkasnije do 30. decembra 2019. godine, odnosno da imaju imaju aktivan status i da su razvrstani na mikro ili mala pravna lica.

Ivanišević se nadovezao i na konkurs u oblasti turizma namenjen manifestacijama rekavši da su sredstva Sekretarijata za organizovanje ili za učešće na manifestaciji u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara namenjena za manifestacije koje se održavaju ili su pak održane u periodu od 2. novembra 2020. do 1. novembra 2021. godine. Pravo učešća imaju udruženja građana i druge neprofitne institucije upisane u registar APR-a koje svojim programima afirmišu vojvođansku turističku ponudu kroz turističko-privredne manifestacije.

Sva neophodna dokumentacija se nalazi na veb sajtu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i na mobilnoj aplikaciji Sekretarijata u rubrici "Javni pozivi".

Кonkurs za žensko preduzetništvo je otvoren do 30. septembra, a za manifestacije do 1. oktobra 2021. godine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track