MIROVIĆ: Stvaramo uslove za opstanak manjih sredina u Srbiji i Srpskoj
Foto: Pokrajinska vlada

MIROVIĆ: Stvaramo uslove za opstanak manjih sredina u Srbiji i Srpskoj

Srbija -

„Pokrajinska vlada učestvovaće u izgradnji jedne od industrijskih zona u Podrinju, koja će se graditi na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića prema nacionalnom planu, i koja će imati višestruk značaj i za Srbiju i za Republiku Srpsku. Moramo u svim mestima stvoriti uslove i privredne kapacitete za opstanak ljudi kako bismo smanjili migracije stanovništva prema velikim centrima“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uoči okruglog stola na temu unapređenja privrednih odnosa AP Vojvodine i Republike Srpske.

Mirović je ocenio da su privrednici pokazali izuzetnu vitalnost s obzirom na tešku prošlu godinu, a da ova godina, prema prvim pokazateljima, pokazuje snagu privrede naše zemlje.

Pokrajinska Vlada, Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Mirović istakao je da će biti nastavljen rad na svim elementima saradnje Republike Srpske i AP Vojvodine kao deo ukupnih napora Srbije i Srpske da se, kako je rekao, tešnje povezuju u svim oblastima.

„Naša saradnja ide uzlaznom putanjom i mi ćemo nastaviti sa stvaranjem uslova kako bismo nastavili taj trend. Hvala Srbiji, ona je najveći spoljnotrgovinski partner i investitor u Srpskoj. Želimo da izgradnjom industrijskih zona u pograničnom delu kreiramo poslovni ambijent na dobrobit našeg naroda sa obe strane Drine“, izjavio je predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević rekao je da PKV stvara ambijent koji će omogućiti okupljanje privrednika, a da je današnji susret prilika za produbljivanje dosadašnje odlične saradnje.

Pokrajinska Vlada, Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

Pre početka okruglog stola, predsednik Mirović prisustvovao je otvaranju 88. Međunarodnog poljoprivrednog sajma poručivši da je po toj manifestaciji prepoznatljiva cela naša zemlja i da je to važno mesto susreta za sve naše poljoprivrednike.

„Pokrajinska vlada je od 2016. godine drastično povećala agrarni budzet i proširila spektar segmenata poljoprivredne proizvodnje koje subvencioniše – od nabavke sistema za navodnjavanje i protivgradnih mreža, preko otvaranja i proširenja stočarskih farmi, prerade voća i povrća, do podizanja plastenika i organske proizvodnje“, rekao je Mirović i naveo kao veoma značajnu meru podrške mladima u ruralnim sredinama.

Međunarodni poljoprivredni sajam, koji se od danas do petka održava u Novom Sadu, otvorila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, istakavši da je ovo najuglednnija poljoprivredna manifestacija u Evropi zahvaljujući kojoj će Srbija narednih dana biti centar regiona kada je reč o poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track