OFTALMOLOG KOJI NE PRIMA NEVAKCINISANE ZA KURIR OBJASNIO SVOJU ODLUKU: Rizikovao sam život u ratovima, SAD NE MORAM!
Dr Dragan Martinović, Foto: obsm.rs

SVE JE OBJASNIO

OFTALMOLOG KOJI NE PRIMA NEVAKCINISANE ZA KURIR OBJASNIO SVOJU ODLUKU: Rizikovao sam život u ratovima, SAD NE MORAM!

Društvo -

Načelnik Službe za očne bolesti Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici rekao je da je obaveštenje nastalo jer ne želi da umre u svojoj ordinaciji zbog neodgovornih pojedinaca

Dragan Martinović, doktor oftamologije i načelnik Službe za očne bolesti Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici uputio je pacijentima obaveštenje da ukoliko dolaze na oftalmološki pregled moraju da imaju potvrdu o tome da su primili vakcinu i revakcinu protiv koronavirusa, PCR test ne stariji od 48 sati ili brzi antigenski test!

On je svoju odluku za Kurir obrazložio time da je dosta njegovih kolega umrlo od ove pošasti, kao i da je sam rizikovao svoj život ratujući za otadžbinu, te da sada to ne mora.

- Poštovani pacijenti, ovo je moja odluka, da bih zaštitio zdravlje pacijenata koji čekaju na pregled u čekaonici, zdravlje zaposlenih i svoje zdravlje od neodgovornih osoba koje ne žele da se vakcinišu, napisao je on u obaveštenju i dodao: - Uostalom, osobe koje ne žele da se vakcinišu se razumeju u vakcine bolje od svetskih naučnika, znaju sve o svetskoj zaveri, tako da se verovatno razumeju i u oftamologiju - napisao je on.

Objava Dragan Martinović
foto: Društvene mreže

Dr Martinović za Kurir je rekao da je ovakvu odluku doneo jer smatra da nije dužan da se zarazi i umre na poslu, u svojoj ordinaciji.

- Već nekoliko kolega, mojih prijatelja, umrlo je od korone, te sam zato ovo uradio. Epidemiji nema kraja ako ovako nastavimo. Od kada sam ostavio tu poruku stižu mi samo reči čestitki, a negativne komentare nisam imao - rekao je on napomenuvši da obaveštenje važi samo za zakazane pacijente.

- Moja odluka ne odnosi se na hitne slučajeve i ljude sa nekim akutnim problemom. Zbog njih ću život rizikovati - rekao je on i dodavši da za neodgovorne ne mora da rizikuje.

- Bio sam u ratu 1991, 1995. i 1999. godine, i to ne svojom voljom. Rizikovao sam svoj život jer sam morao. Sada ne moram - zaključio je dr Martinović.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track