ZLATNA ZNAČKA KPZ SRBIJE: Direktorka KCK iz Kruševca dobila veliko priznanje
Foto: Kurir/Ž. M.

VIOLETA KAPLAREVIĆ

ZLATNA ZNAČKA KPZ SRBIJE: Direktorka KCK iz Kruševca dobila veliko priznanje

Srbija -

''Zlatna značka'' Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za 2021. godinu, tradicionalno povodom 65 godina rada, dodeljena je Violeti Kaplarević, direktorki Kulturnog centra Kruševac.

Priznanje je dodeljeno za ''dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti - za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture naroda i narodnosti Republike Srbije'', piše u obrazloženju Stručnog žirija, koje je potpisao njegov predsednik Milovan Vitezović.

Violeta Kaplarević
foto: Kurir/Ž. M.

''Zlatnu značku'' dodeljuju Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Priznanja Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, za 2021. godinu, dodeljena su u Narodnom pozorištu u Beogradu, poslenicima kulture za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos, kao i za očuvanje i obnavljanje ugašenih programa i uspešan rad koji se ogleda u sadržajnijim i bogatijim programima, kaže se u saopštenju KPZ Srbije.

Violeta Kaplarević
foto: Kurir/Ž. M.

Ovogodišnja ''Zlatna značka'', pored direktorke Kulturnog centra Kruševac, uručena je i Dragoslavu Gogiću, dugogodišnjem novinaru Dopisništva RTS-a iz Kruševca.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track