ZABLISTAĆE CENTAR PROKUPLJA: 12 idejnih rešenja pristiglo za uređenje prokupačkog trga
Foto: Kurir.rs/B.R.

trg topličkih junaka

ZABLISTAĆE CENTAR PROKUPLJA: 12 idejnih rešenja pristiglo za uređenje prokupačkog trga

Srbija -

PROKUPLJE - Nakon konkura koji je raspisao Grad Prokuplje, a koji je nedavno završen, pristiglo je čak 12 idejnih rešenja za uređenje Trga Topličkih junaka u samom centru grada.

Kako je saopštio gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović Komisija će sagledati sva rešenja i na osnovu kompletne analize dati svoj Izveštaj.

Prokuplje, centar Prokuplja
foto: Kurir.rs/B.R.

-Nakon toga pristupiće se izradi projektno-tehničke dokumentacije u sladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji koja će dati i tačan predračun planiranih radova. Po dobijanju neophodnih dozvola za izvođenje radova može se kenuti u samu realizaciju- kazao je on.

Ideja je da Gradski trg, kako ga svi zovu dobije svoju namenu, odnosno bude centar svih dešavanja, a kako se na njega nastavlja Pešačka zona, ovaj prostor na kojem je i gradska česma, Spomenik palim borcima u ratovima od 1912- 1918. godine će dobiti sasvim nov izgled.

Prokuplje, centar Prokuplja
foto: Kurir.rs/B.R.

Ono što je zanimljivo je da je do skoro Trg zapravo godinama unazad bio parkiralište, koje je ružilo sam prostor. Neretko su nesavesni vozači lomili stubiće i bukvalno se vozilima peli na plato ispred spomenika, pa je lokalna vlast odlučila da svemu tome stane na put. On je odlukom lokalne skupštine zbranjen za parkiranje i krenulo se u proces uređenja čitavog prostora, a konkurs za idejno rešenje, privukao je pažnjumnogih dizajnera, što se vidi prema broju pristiglih prijava.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track