LOZNICA: Jedan kovid pacijent preminuo, 81 hospitalizovan
Foto: T. Ilić

LOZNICA: Jedan kovid pacijent preminuo, 81 hospitalizovan

Srbija -

Prema zajedničkom izveštaju lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja “Dr Milenko Marin“ još jedan kovid pacijent je izgubio bitku, šesti od početka septembra.

Danas se na bolničkom lečenju nalazi 81 kovid pacijent, četiri više nego juče, dva su intubirana, a tri su na neinvazivnoj respiratornoj podršci. Tokom jučerašnjeg dana bilo je 216 pregleda u Trijažnom centru, za 36 manje nego u utorak, pri čemu se 89 pacijenata javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid, a ostalo su bili kontrolni pregledi.

Iz Trijaže je infektologu poslato 38 osoba, a u ambulanti Infektivnog odeljenja ukupno obavljeno 88 pregleda pacijenata sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, za manje od polovine, trideset i dva, to su bili prvi dolasci lekaru. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 156 pacijenata i dijagnostikovala 24 nove pneumonije. Lelujanje brojki je i u Mačvanskom okrugu gde je ponovo povećan broj pozitivnih u odnosu na dan pre.

U sredu su potvrđena 344 pozitivna uzorka na kovid - 19, 24 više nego u utorak, dok je broj obolelih povećan za 55 i sada ih je 4.461. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje Šabac i Loznica su gotovo izjednači jer imaju 121, odnosno 119 pozitivnih, Bogatić 37, Ljubovija 22, Koceljeva 16, Vladimirci jedanaest, Krupanj deset i osam Mali Zvornik. Što se tiče obolelih manje-više ista meta isto odstojanje.

Šabac je ubedljiv sa 1.972 obolela, a Loznica ga sledi sa 1.106 onih koji se rvu sa kovidom. Trocifreni su i Bogatić 586, Koceljeva 257, Ljubovija 154, Vladimirci 151, Krupanj 139, a približio im se i Mali Zvornik sa 96 obolelih.

(Kurir.rs/T.I)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track