02:30

KORONA TERA STUDENTE SA NIŠKIH FAKULTETA

prelazak na kombinovanu i onlajn nastavu

KORONA TERA STUDENTE SA NIŠKIH FAKULTETA! Lončar: Student koji ne veruje u vakcinu nema šta da traži na Medicinskom fakultetu

Srbija -

Zbog toga što je u Nišu loša epidemiološka situacija, a vakcinisano je između 20 i 25 odsto studenata, fakulteti u ovom gradu prinuđeni su da pređu na onlajn, odnosno kombinovanu nastavu.

Budući akademci mišljenja su da je u ovom trenutku ovakav vid studiranja neminovan, iako tvrde da ništa ne može da zameni predavanja uživo.

Dr Gordana Đigić, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta Niš za Kurir televiziju je rekla da zbog velikog broja studenata, oko 4.000 njih, neophodno predavanja organizovati onlajn.

fakulteti u Nišu
foto: Kurir TV

"Procenili smo da bi bilo suviše rizično organizovati nastavu. Svesni smo da onlajn ne može da bude zamena za nastavu uživo, ali svi znamo da su studenti najmanje vakcinisana populacija, da su u pokretu i da imaju veliki broj kontakta sa svojim vršnjacima", objasnila je ona.

Medicinski fakultet u Beogradu prvi je uveo obaveznu vakcinaciju ili negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, za one koji bi da dolaze na vežbe i predavanja.

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja smatra da student koji ne veruje u vakcinu nema šta da traži na medicini.

"Nisam siguran da će biti mesta za one koji ne veruju u vakcinu i koji ne ispunjavaju pravila fakulteta, da nastave dalje", ocenio je Lončar.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:15

ANJINA MAJKA PEGLALA ODELCE ZA BEBU KAD JE ČULA DA JOJ JE ĆERKA UMRLA: Porodilju iz Pirota ubila korona pošto je rodila devojčicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track