SLOBODAN IZ KIKINDE SPASIO VIŠE OD 500 ŽIVOTA: Krv prvi put dao kao učenik 1978. godine, ali tim događajem se ipak ne ponosi
Foto: Kurir/S.U.

humanista

SLOBODAN IZ KIKINDE SPASIO VIŠE OD 500 ŽIVOTA: Krv prvi put dao kao učenik 1978. godine, ali tim događajem se ipak ne ponosi

Srbija -

Slobodan Jovičin (61) iz Kikinde krv je darivao 169. put!

Tihi heroj iz Kikinde ponosan je na tu, ali i na još jednu cifru. Prema njegovoj računici spasio je više od 500 života. Apsolutnom rekorderu, ne samo u Kikindi, već u tom delu Vojvodine, značajnije priznanje od tog nije potrebno. Jovičin priznaje da godi saznanje da je Kikinđanin sa najvećim brojem davanja krvi, ali još više da je pomogao mnogim neznanim ljudima:

- Verujte, nema veće nagrade od saznanja da ste nekome pomogli i spasili mu život. Jednom sam u Novom Sadu krv dao na separaciji. Jednoj Kikinđanki hitno su nakon operacije trebali trombociti - prisetio se Jovičin.

Slobodan Jovičin, davalac krvi, Kikinda
foto: Kurir/S.U.

Naglašava da neće stati sa davanjem krvi.

- Sve dok me zdravlje bude služilo pomagaću drugima - obećao je Jovičin.

Dodaje u šali da mu je preostalo da se nadmeće sam sa sobom.

- Teško da će me u dogledno vreme neko preteći po broju davanja. Dakle ostaje mi da se takmičim sa sobom kao Nole Đoković po broju nedelja na vrhu ATP liste - kaže Jovičin.

Slobodan Jovičin, davalac krvi, Kikinda
foto: Kurir/S.U.

Ljudima koji nikada nisu dali krv savetuje da malo razmisle pre toga. Osim zdravlja i dobre volje ništa drugo nije potrebno.

- Ako je moguće neka prvi put ne urade ono što sam ja. Kad sam prvi put dao krv, a to je bilo 28. novembra 1978. godine, to sam učinio nakon što sam pobegao sa časa matematike da bih izbegao pismeni zadatak - iskren je Jovičin.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track