KRUŠEVLJANI ODALI POČAST: Pomen Veljku Radenoviću
Foto: Ž.M.

pomen

KRUŠEVLJANI ODALI POČAST: Pomen Veljku Radenoviću

Srbija -

KRUŠEVAC - Kruševljani su danas prisustvovali pomenu Veljku Radenoviću Đeneralu, visokom oficiru policije Srbije, koji je ratovao na Kosovu i Metohiji i položili venac na njegov grob.

Veljko Radenović rođen je 17. maja 1955. godine u Peći, a preminuo je 29. septembra 2012. godine u Kruševcu. Sahranjen je na kruševačkom Novom groblju.

- Veljko Radenović je poznat po junačkoj borbi protiv albanskih terorista, za šta zaslužuje najviša državna priznanja. Svoje poslednje godine života proveo je u Kruševcu, a zahvalni Srbi svake godine dolaze na pomen ovom velikom borcu za slobodu našeg naroda kako bi mu odali počast.

Njemu u čast Gavrilo Kujundžić, poznati kosovsko-metohijski muzičar, inače svedok opsade Orahovca, napisao je čuvenu pesmu „Đenerale, đenerale“, a kruševački publicista Milan Marković Laka nedavno je objavio njegovu monografiju. Radikali podsećaju da su nedavno predložili Komisiji za kadrovska i administrativna pitanja Skupštine grada Kruševca da posthumno dodeli priznanje đeneralu Veljku Radenoviću i četničkom vojvodi Dragutinu Keseroviću, ali je Komisija taj zahtev odbila.

Kurir.rs/Ž.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja