PROKUPČANI, GLASAJTE! Izaberite najbolje arhitektonsko rešenje glavnog gradskog trga
Foto: Kurir.rs/B.R.

izložba radova urbanističko arhitektonskih rešenja

PROKUPČANI, GLASAJTE! Izaberite najbolje arhitektonsko rešenje glavnog gradskog trga

Srbija -

Da bi glasali, građanima je potrebna i lična karta, jer pravo glasa imaju samo Prokupčani

PROKUPLJE - Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović danas je u Galeriji "Boža Ilić" svečano otvorio izložbu radova urbanističko arhitektonskih rešenja uređenja glavnog trga i prvi glasao za jedno od tri najbolja rada odabranih na konkursu.

Otvarajući izložbu, gradonačelnik je naglasio da je lokalna vlast uredjenje Trga topličkih junaka, postavila kao prioritet medju deset najznačajnijih infrastrukturnih projekata koji će biti uradjeni ili započeti ove godine.

On je naglasio da će, tek nakon glasanja biti odlučeno koji će, od tri najbolja rada što ih je izabrao stručni žiri, biti prihvaćen.

Takodje je rekao da će nakon odabira idejnog rešenja pristupiti realizaciji, da bi radovi na izgradnji trga započeli sledeće godine.

U Galeriji "Boža Ilić" izloženo je 12 radova u formi plakata u boji (formata 100 x 70 centimetara) koje gradjani mogu da razgledaju i da glasaju za jedno od tri predložena.

Glasanje se obavlja tajno tako što se zaokruži jedan broj od ponudjena tri i listić se ubaci u glasačku kutiju. Da bi glasali, gradjanima je potrebna i lična karta, jer pravo glasanja imaju samo Prokupčani.

Na nedavno završenom konkursu koji je raspisao Grad Prokuplje pobedilo je idejno rešenje "Termoprojekta" D.O.O iz Beograda koje je dobilo prvu nagradu u vrednosti od 800.000 dinara, drugu nagradu i 100.000 dinara dobio je Stefan Nikolić iz Beograda, a treću u iznosu 90.000 dinara Milan Radovanović iz Prokuplja.

Radovi će u Galeriji "Boža Ilić" biti izloženi do 20. oktobra do kada će se obavljati i glasanje građana.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track