NEVEROVATNO! OVA TOPLIČKA VAROŠICA KAO DA JE IMUNA NA KORONU: Gotovo da i nemaju obolelih! U čemu je njihova tajna
Foto: Kurir/B.R.

presek

NEVEROVATNO! OVA TOPLIČKA VAROŠICA KAO DA JE IMUNA NA KORONU: Gotovo da i nemaju obolelih! U čemu je njihova tajna

Srbija -

PROKUPLJE/ŽITORAĐA - Za poslednja dvadeset i četiri časa u prokupačkoj Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ hospitalizovano je 63 lica sa teritrije Topličkog okruga, od kojih je kod 62 potvrđeno prisustvo Kovida-19.

Čak 40 pacijenata je na kiseoničkoj potpori, a svi imaju srednje teške i teške kliničke slike i obostrane upale pluća, potvrđeno nam je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U domovima zdravlja opštine Prokuplje i Žitorađa, situacija je izuzetno loša, odnosno mnogo je lica koja se javljaju sa simptomima ovog virusa.

-U Žitorađi smo za desetak dana imali 180 potvrđenih slučajeva Kovida- 19. U proseku dnevno imamo po 120 pregelda, od kojih jenajmanje dvadeset pozitivno. Zbog ogromnih gužviotvorili smo još jedno kovid odeljenje- potvrdio nam je direktor Doma zdravlja Žitorađa Aleksandar Stanković i dodao da

Ovo je najmanja opština u Topličkom okrugu i ima,popopisu iz 2011. godine 16.368 stanovnika.

Za razliku od Žitorađe, u Blacu je stanje potpuno drugačije. Tek juče je broj pozitivnih bio osam, a poslednjih dana zabeležena su u proseku po dva slučaja.

- Kod nas je većinom virus prisutan kod školske dece, retko imamo odrasle koji su pozitivni, ali to je trenutno stanje- potvrđeno nam je u blačkom Domu zdravlja.

Podsećaju da je i prošli talas u ovoj sredini kasnio, ali generalno, daleko je uvek manje obolelih u odnosu na ostale opštine u Topličkom okrugu.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track