ZA SEOSKA PODRUČJA I PERIFERIJU GRADA: Vranje nastavlja sa projektnim angažovanjem medicinskih radnika radi zaštite od kovida
Foto: T.S.

POTPISAN SPORAZUM

ZA SEOSKA PODRUČJA I PERIFERIJU GRADA: Vranje nastavlja sa projektnim angažovanjem medicinskih radnika radi zaštite od kovida

Srbija -

U Vranju je potpisan Sporazum o saradnji pri pružanju zdravstvene ifarmaceutske zaštite stanovništva u ruralnim područjima i perifernim naseljima grada Vranja, radi zaštite i sprečavanja širenja virusne infekcije Covid 19.

Vranje
foto: T.S.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, direktor Zdravstvenog centra dr Saša Đorđević i direktorka ZU „Apoteka Vranje“ Ivana Kostić.

Gradonačelnik je rekao da je lokalna samouprava u prethodnom periodu izdvojila 55 miliona dinara iz gradskog budžeta za unapređenje zdravstvene zaštite na teritoriji Grada Vranja.

„Već četvrtu godinu zaredom realizujemo jedan od najznačajnijih projekata kada je u pitanju zaštita zdravlja naših sugrađana. Ove godine, izdvojićemo 11.182.000 dinara iz budžeta za angažovanje 51 zdravstvenog radnika. Uposlićemo šest lekara, od kojih dvoje stomatologa, 10 farmaceutskih tehničara, četiri stručna saradnika i 31 medicinskog i zubnog tehničara. Nema veće satisfakcije za mlade ljude od rada u svojoj struci. Ja im čestitam i želim puno uspeha u daljem radu“, istakao je gradonačelnik dr Milenković.

Direktor ZC Vranje dr Saša Đorđević i direktorka Apoteke Ivana Kostić zahvalili su se gradonačelniku na podršci, napominjući da je Sporazum veliki korak za mlade stručne ljude koji će postati deo zdravstvenog sistema u Vranju. Prisutne su pozdravili i zamenica gradonačelnika Zorica Jović, gradski većnik dr Aleksandar Stajić i savetnik gradonačelnika dr Miroljub Stanković, koji su istakli da je ovaj projekat uticao da mladi lekari svoje znanje praktično primene u svom gradu.

Vranje
foto: T.S.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i gradski većnik Bojan Kostić, gradski pravobranilac Đurđica Đorđević, zamenica direktora ZC dr Nataša Stojiljković, upravnik Bolnice dr Nikola Popović i upravnica Doma zdravlja dr Milica Jaziković.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track