Petar Filipović novi predsednik opštine Inđija
Foto: Rts

Petar Filipović novi predsednik opštine Inđija

Srbija -
Petar Filipović iz Demokratske stranke izabran za gradonačelnika Inđije umesto Gorana Ješića, koji je imenovan za potpredsednika Vlade Vojvodine i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu

INĐIJA - Petar Filipović iz Demokratske stranke izabran je danas za novog predsednika opštine Inđija, umesto Gorana Ješića koji je imenovan za potpredsednika Vlade Vojvodine i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu.

Ješić je od 2000. godine tri puna mandata bio gradonačelnik Inđije, a nakon lokalnih izbora od 6. maja ove godine bio je imenovan i po četvrti put na tu funkciju.

U više navrata bio je proglašavan za najboljeg gradonačelnika, a Inđija i za najbolju opštinu u jugoistočnoj Evropi, zbog reforme opštinske uprave, kao i zbog velikog broja stranih investicija.

Petar Filipović rekao je da duguje veliku zahvalnost Ješiću za sve što je učinio za opštinu, ali i zbog činjenice da ga je predložio za novog predsednika opštine.

"Lakše bi bilo naslediti bilo kog drugog gradonačelnika nego Gorana Ješića. Ali, mi ćemo istrajati u nameri da u idućoj godini smanjimo nezaposlenost na ispod deset odsto i da nastavimo sa privlačenjem stranih investicija", rekao je Filipović.

Filipović je rođen 1977. godine u Inđiji i po zanimanju je strukovni menadžer. Politički je aktivan od svoje 18 godine kada se u Inđiji i Novom Sadu uključio u organizaciju studentskih protesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track