KOVID BILANS U VRANJU: Ovaj grad i dalje prednjači po broju zaraženih u Pčinjskom okrugu, na koronavirus pozitivno i 12 dece
Foto: Kurir.rs/T.S.

presek

KOVID BILANS U VRANJU: Ovaj grad i dalje prednjači po broju zaraženih u Pčinjskom okrugu, na koronavirus pozitivno i 12 dece

Srbija -

VRANJE - Na kovid 19 testirano je 490 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, rezultati analize su pokazali da je 136 osoba zaraženo koronavirusom. Najveći broj novoobolelih je iz Vranja 94 , iz Surdulice 11, po 9 inficiranih iz Vladičinog Hana i Bosilegrada, 8 iz Bujanovca, tri novoobolele osobe iz Trgovišta i dve iz Preševa.

Prema podacima Zdravstvenog centra u Vranju, u Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 280 pregleda, 86 prvih i 194 kontrolna. Urađeno je 89 laboratorijskih analiza, 6 PCR i 103 antigenska testa. Od toga 68 je pozitivno na koronavirus. U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 106 pacijenata. Svi pacijenti su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok je na kiseoniku 60 pacijenata.

Na bolničko lečenje primljeno je 8, a otpušteno 16 pacijenata, Jedan pacijent je transportovan za Surdulicu. Slobodna su 52 mesta. U Kovid ambulanti za decu pregledano je njih 65. Urađeno je 37 antigenskih testova. Rezultati su potvrdili da je 12 dece pozitivno na koronavirus.

U Ambulanti pri Bolnici obavljeno je 112 pregleda, testirano šest pacijenata od kojih su tri pozitivna na kovid 19. Od početka imunizacije, u Vranju je ukupno dato102.786 doza svih vakcina. U toku jučerašnjeg dana ukupan broj datih vakcina je 250, saopšteno je iz Zdravstvenog centra u Vranju.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track