MANJE POZITIVNIH I BOLESNIH: Da li korona popušta u Mačvanskom okrugu?
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

bilans

MANJE POZITIVNIH I BOLESNIH: Da li korona popušta u Mačvanskom okrugu?

Srbija -

LOZNICA - Tokom jučerašnjeg dana u odnosu na prethodni na područjuMačvanskog okruga zabeleženo je 41 slučaj manje novozaraženih, dok je za 26 manje i obolelih.

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje u okrugu je potvrđen 231 pozitivan uzorak na kovid -19, dok je 3.778 obolelih u dva grada i šest opština.

Šabac nikako da ''padne'' isto sto i otkriveno je još 106 pozitivnih, Loznica se osetno popravila i ima 45 novozaraženih, duplo manje ih je u Bogatiću (22), a dvocifreni su još samo Vladimirci sa 20 i Krupanj gde je 16 pozitivnih. Ljubovija ih ima osam, a po sedam pozitivnih uzoraka potvrđeno je u Koceljevi i Malom Zvorniku. Najviše je i dalje Šapčana i Lozničana koji se bore sa virsom, i ima ih 1.634, odnosno 1.001.

Od šest opština najveći broj bolesnih građana ima Bogatić (375), a slede ga Vladimirci 221, Krupanj 173, Koceljeva 165, Ljubovija 112, a na začelju je sa 97 bolesnih žitelja malozvornička opština. Da li je ovo trenutno poboljšanje, ili konačno virus slabi pokazaće naredni dani, ali bi bio red da napokon popusti stisak.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track