SPORTSKA HALA ,,ZORKA” PRVI PUT U ISTORIJI BIĆE U VLASNIŠTVU GRADA ŠAPCA
Foto: Grad Šabac

SPORTSKA HALA ,,ZORKA” PRVI PUT U ISTORIJI BIĆE U VLASNIŠTVU GRADA ŠAPCA

Srbija -

Danas je u Gradskoj kući održana konferencija za medije povodom rešavanja statusa sportske hale ,,Zorka”. Na konferenciji su govorili gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić. Gradonačelnik Pajić istakao je da je ovo veliki dan za sportski Šabac jer će po prvi put u istoriji sportska hala ,,Zorka” biti u vlasništvu Grada Šapca.

,,Siguran sam da je ova vest na radost svih Šapčana, svih koji vole sport i koji vole svoj grad. Sa vlasnikom hale, Aik bankom, dogovorili smo da u narednom periodu Grad Šabac kupi halu. Kao gradonačelniku Šapca bitno mi je da kapitalni objekti od interesa za grad budu u vlasništvu grada. I kao opozicioni odbornik govorio sam da ne treba da kupujemo samo parkinge i površine koje su oko kapitalnih objekata, već same kapitalne objekte, a sada smo to i ostvarili”, kazao je Pajić i dodao da neće izaći iz okvira procenjene vrednosti u vezi sa cenom koja je urađena pre dve godine za potrebe grada.

,,Aik banka bila je dobar partner i razgovori su trajali godinu dana. Bili su teški, ali smo na obostrano zadovoljstvo našli kompromisno rešenje. Sve predloge rešenja koja smo načelno dogovorili: cena, period otplate, uslovi korišćenja u tom periodu, biće izneti pred odbornike Skupštine grada Šapca. Dobijanjem saglasnosti Skupštine grada i završetkom procedura banke, realizovaćemo potpisivanje Ugovora o kupovini hale. Objekat hale sportova ,,Zorka” nema samo upotrebnu, već i simboličnu vrednost podsećanja na sve velike uspehe šabačkog, dvoranskog sporta”, rekao je Pajić i naglasio da ne odustaju od pripreme za projektovanje nove sportske hale u Šapcu.

Šabac
foto: Grad Šabac

,,S obzirom na to da naš grad ima dosta superligaša, želeli smo da pre izgradnje nove hale, našim sportistima obezbedimo da imaju uslove za svoje treninge i utakmice. Ponosan sam što smo za godinu dana uspeli da realizujemo nešto što je trebalo da bude uređeno pre mnogo godina. Sve ovo dobar je pokazatelj da radimo u interesu naših sugrađana u svim sferama koje su aktuelne u našem gradu i da od Šapca pravimo Grad budućnosti“, dodao je gradonačelnik Pajić.

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić istakao je da Grad Šabac i Aik banka imaju svoje procedure, ali su na sastancima dogovorili da ne čekaju sve te procedure nego da sportisti što pre uđu u posed hale i da hala oživi.

,,Imamo dva paralelna procesa. Jedan je kupovina hale gde će se ugovori o kupoprodaji naći pred odbornicima grada Šapca koji moraju za ovako kapitalnu investiciju da se izjasne, a sa druge strane ići će ugovor o korišćenju hale kako ne bismo gubili vreme i kako bi se naši sportisti što pre našli u ovoj dvorani. Takođe, treba naglasiti da je u Šapcu uz izgradnju nove hale, raspisan tender za izgradnju tri otvorena bazena”, rekao je Nemanja Pajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track