Mirović: Otvara se rekonstruisani vrtić u Novom Kneževcu
Foto: Pokrajinska vlada

Mirović: Otvara se rekonstruisani vrtić u Novom Kneževcu

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas završne radove na rekonstrukciji vrtića Predškolske ustanove „Srećno dete“ u Novom Kneževcu, u kome će u narednim nedeljama biti smeštena 52 deteta mlađeg uzrasta.

„Pokrajinska vlada finansirala je rekonstrukciju ovog objekta sa više od 32 miliona dinara, a danas smo postigli dogovor da ćemo finansirati i uređenje dvorišta. Planiramo i izgradnju sportske hale u ovoj opštini i to je jedan od prioriteta u sledećoj godini za ovu lokalnu samoupravu. Ispunili smo zadatak koji je pred nas postavio predsednik Aleksandar Vučić – da u manje sredine ulažemo više finansijskih sredstava“, izjavio je predsednik Mirović.

On je podsetio na to da su u toku i radovi na izgradnji vrtića u Pećincima i Opovu.

Prema Mirovićevim rečima, u novoj budžetskoj godini posebna pažnja biće posvećena manje razvijenim opštinama, uređenju komunalne infrastrukture i drugim značajnim projektima.

„Vrtić će ponovo biti otvoren, liste čekanja neće postojati i na taj način zadovoljićemo potrebe i dece i roditelja u Novom Kneževcu. Ovo je samo jedan od projekata koje je finansirala Pokrajinska vlada, nastavljamo zajedno da razvijamo našu opštinu na korist svih građana“, izjavila je predsednica Opštine Novi Kneževac Irena Slavković.

Događaju je prisustvovao i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš.

1 / 4 Foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track