VEĆE INTERESOVANJE ZA VAKCINE: Poslednjih dana osetno je poboljšana epidemijska situacija u Loznici
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

manje pacijenata u bolnici

VEĆE INTERESOVANJE ZA VAKCINE: Poslednjih dana osetno je poboljšana epidemijska situacija u Loznici

Srbija -

LOZNICA – Poslednjih dana osetno je poboljšana epidemijska situacija u Loznici gde je sve manje hospitalizovanih kovid pacijenata i pregleda u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’.

Uoči vikenda na kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice nalazila su se 83 pacijenta, a 135 bilo ih je pre mesec dana. U Domu zdravlja kažu da je povećana zainteresovanost za vakcinaciju što dovode u vezu sa uvođenjem kovid propusnicama pošto se na punktovima za vakcinaciju uglavnom javljaju mladi. Na vakcinalnim punktovima bude oko 500 građana, petina dolazi po prvu dozu, a od uvođenja novih mera Kriznog štaba oko hiljadu građana vakcinisano je prvi put. Od početka imunizacije prvu dozu je primilo oko 42.000, građana, drugu oko 40.000, a treću već 12.000, sve vakcine su dostupne, a uskoro bi trebalo da bude i Moderna. U Domu zdravlja kažu da ‘’rade na motivaciji mladih koji su im sada ciljna grupa, da se poveća broj vakcinisanih, što je ovim merama i postignuto’’.

Poslednjih dana u Trijažnom centru bude pregledano oko 150 osoba sa mogućom kovid infekcijom, manje je snimanja pluća i novih pneumonija. Bolje je stanje i u Mačvanskom okrugu gde je manje od dve hiljade oboleleih, a posle gotovo dva meseca među osam lokalnih samouprava desilo se da jedna, Ljubovija, nema novopozitivnih. Inače, od početka epidemije u okrugu je do sada koronavirusom zaraženo 49.351 osoba,a 11.232 u Loznici.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track