VEĆNICI O RADU PREDŠKOLSKE USTANOVE NAŠE DETE U VRANJU: Uslovi rada u vrtićima poboljšani, nema neupisane dece
Foto: Kurir.rs/T.S.

Formiran Organizacioni odbor za obeležavanje Dana grada - 31. januar

VEĆNICI O RADU PREDŠKOLSKE USTANOVE NAŠE DETE U VRANJU: Uslovi rada u vrtićima poboljšani, nema neupisane dece

Srbija -

VRANJE - Članovi Gradskog veća u Vranju na poslednjoj sednici usvojili izveštaj, godišnji plan rada i pripremljenost za narednu godinu Predškolske ustanove „Naše dete“ u Vranju.

Uslovi rada u vrtićima u Vranju su poboljšani. U mnogim objektima kako u gradu tako i u selima su urađeni sanacija i rekonstrukcija, zamenjena je stolarija, rekla je na konferenciji za novinare gradska većnica Danijela Milosavljević nakon današnje sednice Gradskog veća.

„Za 2021-2022. godinu u Predškolsku ustanovu je upisano 2.281 dete. Reorganizacijom je regulisana i lista čekanja od 65 dece. Nema neupisane dece. U predškolskoj pripremnoj nastavi je upisano 660 deteta, ali to nije konačan broj“, rekla je većnica.

Naše dete, Vranje, Predškolska ustanova, PU Naše dete
foto: Kurir.rs/T.S.

Bilo je reči i o Projektu javno privatnog partnerstva za javnu rasvetu koji je naišao na odobravanje većnika i biće upućen Vladinoj komisiji na saglasnost.

„Na teritoriji grada ima 6.180 svetiljki. Oko 1.500 je zamenjeno led sijalicama. Planira se da sve budu zamenjene. Potrošnja je do sada iznosila skoro 4 miliona mega kilovata godišnje, a zamenom će biti ispod milion. Što je očigledan pokazatelj uštede“, istakla je većnica Milosavljević.

Većnici su prema njenim rečima odlučili da žičara „Duboka 2“ ide na treću licitaciju i da će cena biti 60 posto od početne. Pravilnici za finansiranje i sufinansiranje projekata iz ekologije su izmenjeni i utvrđen tekst konkursa, a za ove namene izdvojeno je preko milion dinara.

Na poslednjoj sednici Gradskog veća, formiran je Organizacioni odbor za obeležavanje Dana grada - 31. januar, kao i za manifestaciju „Svetosavska nedelja“. Formirani su i komisija i odbor za najbolje u takmičarskom i školskom sportu.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track