KORONA VIRUS U LOZNICI: Za 2 dana četiri preminula, na bolničkom lečenju 53 pacijenta
Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia, Ilustracija

kovid19

KORONA VIRUS U LOZNICI: Za 2 dana četiri preminula, na bolničkom lečenju 53 pacijenta

Srbija -

Taman kada se učini da su stigli nešto bolji dani što se tiče kovid infekcije virus pokaže zube i da je još uvek i te kako tu. Drugog decembarskog dana na kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice preminuo je jedan kovid pacijent i sa tri od utorka za dva dana su zabeležena četiri smrtna slučaja povezana sa kovid infekcijom. Na bolničkom lečenju su kao i dan pre 53 kovid pacijenta, od kojih su dva na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

U Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" ponovo je više od sto pregleda, primljeno je 105 pacijenata sa simptomima mogućeg kovida, od toga se njih 37 javilo prvi put, a trinaest je upućeno infektologu. Kroz ambulantu Infektivnog odeljenja prošlo je 46 osobe, a samo deset nije ranije dolazilo lekaru. Manje posla bilo je i u Službi za radiološku dijagnostiku koja je primila je 56 pacijenata i otkrila šest novih pneumonija.

Tokom jučerašnjeg dana su u Mačvanskom okrugu potvrđena su 72 potvrđena pozitivna uzorka na kovid-19, devet manje nego u sredu, a dobro je da se neprekidno smanjuje broj obolelih, manje ih je za 74 u odnosu na prethodni izveštaj i ima ih 1.078. prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje, a sliku kvare Šabac i Loznica sa 28, odnosno 21 novoinficiranih dok je od šest opština jedino dvocifren Bogatić sa deset novopozitivnih. Krupanj i Vladimirci su imali po pet, a Koceljeva, Ljubovija i Mali Zvornik, kao i dan pre, po jednog pozitivnog. Po broju obolelih od korone trocifreni su i dalje Šabac sa 437, Loznica 311 i Bogatić 109 dok ostali nemaju više od 69 koliko ih je u Vladimircima. U Krupnju boluju 53 građanina, Koceljevi 43, Malom Zvorniku 31, a 25 kovid bolesnika ima Ljubovija. Do sada je u okrugu obe doze vakcine protiv kovida primilo 140.599 građana, a 6.639 samo prvu.

(Kurir.rs/S. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track