ŠOK SLIKE IZ UŽICA: Iz kanalizacije nikao paradajz, krupan i crven, ali NIKO SE NIJE USUDIO da od njega napravi salatu FOTO
Foto: RINA

neobran

ŠOK SLIKE IZ UŽICA: Iz kanalizacije nikao paradajz, krupan i crven, ali NIKO SE NIJE USUDIO da od njega napravi salatu FOTO

Srbija -

UŽICE - Na srpskim drumovima do sada se moglo svašta videti, ali prizor u jedonom užičkom naselju ipak iznenađuje. Klizište koje se pokrenulo u Ulici Svetozara Makovića sa sobom je osim kratera i opasnosti donelo, ni manje ni više već - plastenik u kom rađa paradajz. Meštani su ostali iznenađeni prizorom koji ih je zatekao, pa su bar na kratko zaboravili na višedecenijski problem koji ih muči.

"Kada se klizište stvorilo nadležni su morali sve pukotine da obezbede i spreče da ne dođe do većeg incidenta u naselju. Tada su ga prekrili folijom koja i danas stoji. Međutim, kasnije smo primetili da je unutra nikao paradajz čije seme je verovatno tu dospelo nekako kroz kanalizacione cevi. Folijom je postignut efekat staklne bašte i tako se pospešio njegov rast", kažu za RINU stanovnici ovog užičkog naselja.

paradajz, Užice, klizište
foto: RINA

Dodaju da je paradjaz bio krupan i naizgled odlične crvene boje, ipak niko od meštana nije se usudio da od njega napravi salatu, pa je i uvenuo u ovom nesvakidašnjem plasteniku.

"Da smo ga videli na pijaci, bez razmišljanja bi ga izabrali izgledao je odlično. Ovo je samo još dokaz kako priroda uvek pronađe svoj put, pa makar bio i kroz kanalizaciju", kažu Užičani.

paradajz, Užice, klizište
foto: RINA

Pokretanje klizišta prouzrkovalo je pucanje vodovodne cevi velikog prečnika, na taj način oštećene su kanalizacione cevi kroz koje sada fekalije dospevaju na površinu zemlje.

"Često se ovde oseća nesnosan smrad iz kanalizacije. U nekoliko objekta kroz pukotine otpad je punio garaže i druge prostorije, dok nismo nekako preusmerili u glavnu cev i tako privremeno sanirali problem, ali ne trajno", dodaju meštani.

paradajz, Užice, klizište
foto: RINA

Užičani poručuju da je ovo dugogodišnji problem, koji ne sme da se prepusti slučaju. Ulicom Svetozara Markovića dnevno gravitira preko 3000 građana i dece, a onemogućena je i za saobraćaj.

"Postoje praktična rešenja kako bi se dugoročno saniorao problem. Postoje gotovi betonski profili od kojih bi se napravio most kako bi se klizište premostilo i time ulica stavila u funkciju", složni su meštani.

Kurir.rs/RINA

bonus video:

02:58

OVU SKULPTURU OD VOSKA ZNATE IZ SERIJE CRNA SVADBA: U Negotinu čuvaju RAJSKU SVEĆU staru 40 godina, EVO ČEMU SLUŽI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track