KONAČNO MOGU NA GODIŠNJI: Zaposleni u čačanskom zdravstvu najzad mogu da koriste odmore, situacija s koronom sve mirnija
Foto: Kurir.rs/D.Č.

dobra vest

KONAČNO MOGU NA GODIŠNJI: Zaposleni u čačanskom zdravstvu najzad mogu da koriste odmore, situacija s koronom sve mirnija

Srbija -

ČAČAK – Zaposleni u čačanskom zdravstvu konačno mogu da koriste godišnje odmore, jer se pandemija virusa korona u Čačku ali i u Moravičkom okrugu smiruje.

Direktor Opšte bolnice Čačak dr Miroslav Sretenović je izjavio da se u narednim danima planira i zatvaranje kovid paviljona i njihovo vraćanje u pređašnju funkciju radi lečenja nekovid pacijenata.

- Osoblje bolnice je od ponedeljka ponovo počelo da koristi godišnje odmore, a reč je o odmorima još iz 2020. godine. Ovaj period je zaista bio prenapregnut i sa fizičkog, ali i sa prishičkog aspekta, jer su zdravstveni radnici bili pod stalnim stresom. Sada sve zavisi od virusa. Kako nam on bude dozvoljavao, tako ćemo se i ponašati i organizovati. Nadamo se relaksaciji situacije – rekao je dr Sretenović.

U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 50 pacijenta, isto koliko i juče. U sredu nije bilo smrtnih ishoda od posledica korona infekcije, saopštili su iz Radnog tima za praćenje šitenja virusa korona u Čačku.

Ove nedelje prvi put nakon četiri meseca nije bio nijedan prijem u čačansku kovid bolnicu, tačnije u sredu. U protekla 24 sata primljena su tri pacijenta sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a isto toliko ih je otpušteno na kućno lečenje. U respiratornom centru leči se 10 bolesnika, od kojih je jedan priključen na respirator.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 37 pregleda, od čega 14 prvih. Dan pre toga bilo je 17 prvih i 20 kontrolnih pregleda.

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu su testirane 333 od kojih 49 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa. Od 199 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 27, iz Gornjeg Milanovca od 68 testiranih pozitivnih je osam, iz Lučana od 28 uzoraka pozitivnih je osam i iz Ivanjice od 38 uzoraka pozitivnih je šestoro.

Juče je vakcinisano 243 Čačana, od toga 31 je primio prvu dozu, 38 drugu, a 174 treću dozu vakcine.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track