ČAČANSKI LEKARI APELUJU DA SE KRSNE SLAVE OBELEŽAVAJU U KRUGU PORODICE: Brojke padaju, ali još nema opuštanja
Foto: WALTRAUD GRUBITZSCH / AFP / Profimedia

Treću dozu u Čačku primilo oko 30.000 građana

ČAČANSKI LEKARI APELUJU DA SE KRSNE SLAVE OBELEŽAVAJU U KRUGU PORODICE: Brojke padaju, ali još nema opuštanja

Srbija -

Brojke po kojima su infektolizi i epidemiolozi u Čačku određivali ozbiljnost epidemiološke situacije po pitanju virusa korona, opadaju, ali njih sada brinu drugi problemi. Dr Mihaila Lukovića, rukovodioca Radnog tima za praćenje širenja virusa korona brinu nepovoljna epidemiološka situacija u regionu, kao i krsne slave koje su pred nama. - Kada je reč o situaciji u regionu, pitanje je kako će se to odraziti na nas, ako smo posle njih, dobro je. Praznici i slave koji nam slede su razlog za veliku brigu. Prekjuče je bio Aranđelovdan, slede Sv. Nikola, Nova godina, Božić, a to je period od mesec i po dana, kada se zbog povećanog okupljanja može očekivati da cifre skoče. Nadam se da će ljudi ponovo prihvatiti realnost, da će slaviti u najužim krugovima u skladu sa situacijom - izjavio je dr Mihailo Luković.

dr Mihailo Luković
foto: D. Č.

On je najavio da će zbog aktivnosti koje u narednom periodu planiraju zaposleni u čačanskom Domu kulture, vakcinalni punkt iz hola te ustanove biti izmešten na drugu lokaciju o čemu će javnost naknadno biti obaveštena. Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje stanovništvu Moravičkog okruga trenutno je dostupno pet vakcina u procesu imunizacije od virusa korona.

- U ovom periodu trećom dozom vakcinisaćemo sve one koji su primili prve dve vakcine. Odziv je sasvim zadovoljavajući, što nam govori da oni koji su primili dve doze, verovatno nikada ne bi primili treću da su imali neke probleme - izjavio je epidemiolog dr Aksentije Tošić, direktor Zavoda za javno zdravlje, dodajući da je buster dozu u Čačku primilo oko 30.000, a u Moravičkom okrugu oko 50.000 ljudi. (D.Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track