USVOJEN GRADSKI BUDŽET VRANJA: Više od 3 milijarde dinara za 2022. godinu
Foto: Kurir/T.S.

na 18. sednici

USVOJEN GRADSKI BUDŽET VRANJA: Više od 3 milijarde dinara za 2022. godinu

Srbija -

Odbornici Skupštine grada, na 18. sednici usvojili su Odluku o budžetu grada Vranja za 2022. godinu.

Gradski većnik Bojan Kostić obrazložio je odluku i istakao da je ona jedna od najvažniijih za lokalnu samoupravu.

„Ukupni budžet je projektovan na 3,06 milijardi dinara. Predviđeno je povećanje prihodne strane za 12 odsto u odnosu na početni budžet iz 2021. godine. Planirani prihodi su 2,84 milijarde, a rashodi od 2,94 milijarde dinara. U skladu sa tim budžetski deficit iznosi bezmalo 104 milijarde dinara, odnosno 3,6 odsto“, rekao je Kostić.

On je naglasio da je za komunalni program predviđeno 555 miliona dinara.

“Od toga 230 miliona za saobraćajnice, a ostatak za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, održavanje javne rasvete i izradu planske dokumentacije za dalju rekonstrukciju Zdravstvenog centra, odnosno Doma zdravlja i ATD ambulante”, dodao je gradski većnik.

U narednoj godini značajna sredstva biće uložena u zaštitu i unapređenje životne sredine na teritoriji grada Vranja, rekao je Kostić.

"U saradnji sa Ministarstvom građevine, realizuje se projekat 'Čista Srbija' i dobili smo 70 miliona dinara za izgradnju 140 km fekalne kanalizacije na teritoriji grada Vranja. Veoma značajni projekti realizuju se u saradnji sa Republikom, poput rekonstrukcije Zdravstvenog centra, izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti, Regionalnog centra za vanredne situacije, vrtića u naselju Raška. Republika je u poslednjih pet godina u Vranje uložila oko 150 miliona evra, što je omogućilo realizaciju kapitalnih projekta i stvorilo uslove za dalji razvoj i prosperitet ovog kraja", istakao je Kostić.

Gradski odbornici su jednoglasno podržali planirani budžet za narednu godinu.

Sednica lokalnog parlamenta počela je potvrđivanjem mandata odborniku Slavoljubu Anđelkoviću, poljoprivredniku iz sela Katun sa Izborne liste "Aleksandar Vučić – za našu decu", koji je izabran umesto Milene Antić doktora opšte medicine iz Dubnice.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja