Dačić: Nadoknadićemo štetu od požara

Dačić: Nadoknadićemo štetu od požara

Srbija -
Svima će šteta biti nadoknađena, kao što je to bilo i u slučaju suše", najavio je Dačić

TARA - Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je danas požarom zahvaćeno područje na Zaovinama na Tari i najavio da će šteta biti nadoknađena.Dačić je izjavio da je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava, a da je materijalna šteta velika.

"U Vladi će se sutra održati sednica Komisije za utvrđivanje štete na područjima zahvaćenim požarom. Svima će šteta biti nadoknađena, kao što je to bilo i u slučaju suše", najavio je Dačić, koji je mna Taru stigao sa načelnikom sektora za vanredne situacije Predragom Marićem.

Premijer je istakao da je i ova situacija u kojoj je samo u nedelju u Srbiji bilo 400 požara pokazala punu opravdanost postojanja srpsko-ruskog centra za reagovanje u vanrednim situacijama u Nišu.

"I pored toga što požare gase helikopter i dva ruska aviona, situacija je i dalje teška. Svaki dan imamo i zahteve za pomoć iz zemalja u okruženju, iako su neke od njih bile protiv osnivanja tog centra u savezu sa Ruskom federacijom", naglašava Dačić.

On je naveo i podatak da Srbiji u ovom trenutku nedostaje 3.000 vatrogasaca I da Srbija nema kapacitete da se sama izbori sa ovakvim elementarnim nepogodama.

Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da na Tari trenutno požar gasi 428 vatrogasaca, pripadnika sektora za vanredne situacije,žandarmerije i vojske Srbije.

"Situacija je bolja nego juče usled nižih temperatura i kiše,ali još uvek ima žarišta", rekao je Marić.On je naveo i da se do kraja dana očekuje gašenje požara na Vrškoj Čuki, a da su požari u Ljuboviji, Malom Zvorniku I Žitorađi - ugašeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track