01:00

NA KONJU I SA MOTORNOM TESTEROM NA SLAVU: U Novoj Varoši vanredna situacija

mećava čupala drveće iz korena

NA KONJU I SA MOTORNOM TESTEROM NA SLAVU: U Novoj Varoši na Nikoljdan vanredna situacija (VIDEO)

Srbija -

Snežne padavine najveće probleme prave u opštini Nova Varoš u kojoj je i dalje na snazi vanredna situacija. Prilazni putevi do većine mesnih zajednica su pročišćeni, ali u selima podno Javora i Murtenice stanje je i dalje kritično. Snežna oluja čupala je drveće iz korena, što dodatno otežava situaciju.

"Jak vetar pravi smetove visine od dva metra, neprohodni su putevi do sela Jasenovo, Božetići, Negbine, Bela Zemlja. Oluja je čupala drveće iz korena, pa su i na taj način presečeni pojedini lokalni putevi", rekao je za RINU Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

Veliki broj meštana ovih sela slavi Svetog Nikolu, ali ove godine teško se dolazi u goste. Jedino prevozno sredstvo je kao nekada pre nekoliko decenija - konj.

Nova Varoš
foto: RINA

"Ne može se ni peške, ni sa traktorom. Do pojedinih kuća može se samo doći na konju. Nije ovo ništa neobično, tako su išli i naši očevi. Snegovi su bili mnogo veći i zime jače. Sada samo što kad krenemo na slavu moramo poneti u motornu testeru da presečemo stabla koja nam se nađu na putu", rekao je meštanin sela Jasenovo.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track