USPEŠNA KRUŠEVAČKA LIKOVNA SCENA: Godišnja izložba likovnih umetnika Rasinskog okruga (FOTO)
Foto: Kurir/Ž. M.

U Galeriji Milića od Mačve

USPEŠNA KRUŠEVAČKA LIKOVNA SCENA: Godišnja izložba likovnih umetnika Rasinskog okruga (FOTO)

Srbija -

U Galeriji Milića od Mačve u Kruševcu, u organizaciji KCK, otvorena je tradicionalna godišnja izložba Likovnog kluba “Dimitrije Simić” i Udruženja likovnih umetnika Rasinskog okruga “Rasinius”, a posetioci je mogu videti do kraja januara naredne godine.

Tradicija udruživanja slikara u Kruševcu ima višedecenijhsku tradiciju, a počela je 1958. godine. Prethodne 2020, zbog epidemije korona virusa, ove manifestacije nije bilo, a ove godine je posvećena i jubileju 650 godina od osnivanja grada Kruševca, kao srpske srednjevekovne prestonice.

izložba, Kruševac
foto: Kurir/Ž. M.

- Radovi članova Likovnog kluba Dimitrije Simić i Udruženja RASINIUS na tradicionalnoj Godišnjoj izložbi predstavljaju belešku sadašnjosti kruševačke likovne scene, na kojoj je 60 autora prikazalo različite motive a karakteristika su veći formati. Različiti motivi, tehnike i senzibiliteti obiluju kreativnošću i po ko zna koji put dokazuju da stvaralaštvo predstavlja osvedočenu neprolaznu vrednost. Izbor likovnih tehnika na ovoj izložbi svedoči o nameri autora da neometano istražuju mogućnosti koje umetnost pruža, kaže Marija Stojadinović, uutorka izložbe.

izložba, Kruševac
foto: Kurir/Ž. M.

Prema njenim rečima, na ovogodišnjoj izložbi autori su okrenuti različitim temama, a zastupljene su tehnike: ulja na platnu, akvareli, fotografije, akril, kombinovana tehnika... U likovno - tematskoj raznovrsnosti autori i ove godine afirmišu svoje stvaralaštvo i osobenost pristupa. Tradicionalne godišnje izložbe dokazuju da je svaka nova produkcija zanimljivija od prethodne i da svaka nosi neku posebnu energiju koja pokreće stvaralački duh.

izložba, Kruševac
foto: Kurir/Ž. M.

Kurir.rs/Ž. M.

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track