ISTA RADOST ZA SVE: Paketići za mališane iz prokupačkih sela (FOTO)
Foto: Inkluzija

Inkluzija

ISTA RADOST ZA SVE: Paketići za mališane iz prokupačkih sela (FOTO)

Srbija -

Udruženje Inkluzija danas podelila je novogodišnje paketiće deci od tri do pet godina starosti u prokupačkim selima Mala Plana i Donja Stražava. Ukupno je 39 mališana obradovano poklonima, a paketiće je finansirao Grad Prokuplje.

Ivica Krstović, predsednik Udruženja Inkluzija danas kaže da su oni deo projekta „Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje“, koji sprovodi Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja, u saradnji sa Prokupljem, a finansira Svetska banka. Udruženje Inkluzija danas je realizator.

paketići
foto: Inkluzija

"Smatramo da svi mališani treba da imaju jednake uslove i osete draž predstjećih praznika. U ova dva sela smo u okviru projekta otvorili predškolska odeljenja za decu od treće do pete godine, adaptirali prostor za njih, nabavili nameštaj i opremu i to po poslednjim standardima, obezbedili vaspitače. Paketići su samo jedna aktivnost koja se ostvaruje u okviru projekta koji traje tri godine", kazao je Krstović, koji je i kordinator projekta.

paketići
foto: Inkluzija

On dodaje da su u realizaciju uključeni i prokupačka Predškolska ustanova "Neven", Centar za socijalni rad Prokuplje i Dom zdravlja Prokuplje, a da je od početka projekta, a to je oktobar 2019. godine, kroz predškolska seoska odeljenja prošlo oko 70 mališana na teritoriji Grada Prokuplja. Pored ove sredine, isti projekat se sprovodi uz pomoć Inkluzije danas i u pet sela susedne merošinske opštine.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track