NEVEROVATNA PRIČA IZ NEGOTINA, ŠTENE SPASLI IZ GROBA! Jedini preživeo iz svog legla, sad se zove Srećko! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook Negotinske šapice, Printscreen/Facebook Tanja Ducić

RODI ME MAJKO SREĆNOG PA ME...

NEVEROVATNA PRIČA IZ NEGOTINA, ŠTENE SPASLI IZ GROBA! Jedini preživeo iz svog legla, sad se zove Srećko! (VIDEO)

Srbija -

NEGOTIN - Iz grobnice u starom delu negotinskog groblja u koju je kroz omalenu rupu propalo spašeno štene. Psić odličnog zdravstvenog stanja, a pomogle su mu žene koje su mu hranu i vodu spuštale u grobnu jamu.

Radnici negotinskog Komunalnog preduzeća "Badnjevo", RJ "Deponija i groblje" i Tanja Ducić iz neformalne grupe ljubitelja životinja "Negotinske šapice" spasili su danas štene iz grobne jame u koju je upalo kroz rupu u starom delu negotinskog groblja, pišu Novosti.

- Da sam čula ranije, možda bismo ga i ranije spasili, ali čim sam u nedelju saznala obavestila sam nadležne u JKP "Badnjevo" u čijoj je nadležnosti negotinsko groblje i zaječarsku „Betu“ koja nam je pružila dragocene savete kako da ovu akciju završimo na najbolji mogući način.

Stupila sam u kontakt sa ženom koja se javila u komentarima njihove objave i rekla da ga svakodnevno hrani i ona mi je pokazala mesto. Šef i radnici RJ "Deponija i groblje" stupili su u kontakt sa vlasnicima grobnice koji su dali saglasnost da se ova parcela otkopa i štene spase - kaže Tanja Ducić.

Štene je u ovu grobnu jamu, dubine preko dva metra, propalo kroz obližnju omalenu rupu. Zajedno sa njim su, pretpostavlja se, bila još dva psića iz istog legla. NJihova majka, kuja stara desetak godina se inače redovno šteni na groblju, pa je dobro poznata i grobarima, ali i Negotincima koji redovno obilaze poslednje konačište svojih najmilijih. Mnogi se, međutim, čude zašto niko nije reagovao čim je čuo štence kako zapomažu. Grobari ističu da je grobnica u starom delu groblja u kojem su sahrane retke, za razliku od novih aleja u kojima su sahrane gotovo svakodnevne.

- Nažalost, samo je ovaj mališa preživeo. Očekivali smo da izvučemo jednu izmučenu i mršavu bebu, a spasili smo uhranjenog i veselog mališana. Žene koje su ga hranile spuštale su mu hranu i vodu uz pomoć kanapa. Nazvala sam ga "Srećko" - dodaje Tanja Ducić.

Srećka je odmah nakon spasavanja pregledao doktor veterine Vladan Rajković koji je konstatovao da je štene dobrog zdravstvenog stanja. Do konačnog udomljenja boraviće u domaćinstvu Tanje Ducić. I mama šteneta, koja je obigravala oko grobara i lavežom zvala svoju bebu, našla je dom kod žene koja je hranila njenog Srećka.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track