KAKO UŠTEDETI U NOVOJ GODINI? Ovo su saveti za štednju tokom novogodišnje kupovine
Foto: Promo

Novogodišnje odluke

KAKO UŠTEDETI U NOVOJ GODINI? Ovo su saveti za štednju tokom novogodišnje kupovine

Edukacija -

Postavljanje zdravih ciljeva za Novu godinu dobar je način da se sledeća sezona počne s dobrom motivacijom. Najbolje vreme da se razmišlja o novogodišnjim odlukama, a i da počne njihova primena jeste pre Nove godine. Za to vrlo često postoje dobre prilike. Primera radi, mnogi planiraju da u novoj godini budu štedljiviji, a vreme praznika je obično period u kome se najviše troši. Ako je vaša novogodišnja odluka da budete racionalniji u potrošnji novca, u nastavku pronađite savete kako da u tome uspete već prilikom novogodišnjeg šopinga.

Počnite da koristite aplikacije za štednju

Dobar način da pratite koliko trošite jesu specijalizovane aplikacije. Ako imate pregled potrošnje, to će vam omogućiti prilike za štednju.

kupovina
foto: Promo

Koristite keš bek karticu

Ako koristite bankovnu karticu za kupovinu osnovnih namirnica i plaćanje računa, možete u svojoj banci proveriti da li daju mogućnost keš bek kartica. Keš bek kartice vam daju mogućnost da prilikom veće kupovine kod domaćeg trgovca vratite deo utrošenog novca.

Ostavite artikle u korpi

Koristan savet za one situacije kada niste sigurni da li vam je proizvod zaista potreban jeste da ga ostavite da prenoći u onlajn korpi nekoliko dana. Tako ćete izbeći impulsivnu kupovinu i sačuvati dosta novca u budućnosti.

Čekajte na popuste

Najlakši način da sačuvate novac jeste da čekate vreme popusta za veće kupovine. Iako bakalnice imaju svakodnevne popuste na određene artikle, kada su u pitanju maloprodajni lanci, obično se mora čekati nedeljama da se dobro uštedi. Obeležite poznate dane popusta kakav je Crni petak za brendove koje volite i odolite iskušenju da velike kupovine obavljate pre ovih dana.

kupovina
foto: Promo

Koristite ekstenzije za štednju

Ako volite da kupujete preko interneta, počnite da koristite ekstenzije koje pretražuju internet za kodove kupona. Jedan od primera je Honey.

Iskoristite programe lojalnosti i slične ponude

Prijavite se za sve programe u prodavnicama u kojima kupujete. Ostvarite potencijalne popuste u budućnosti. Ukoliko ste član ovakvih programa, najčešće ćete dobiti pravovremenu vest o popustima.

kupovina
foto: Promo

Poredite cene

Kada kupujete proizvode koji se mogu pronaći kod drugih prodavaca, poput namirnica ili tehničkih uređaja, proverite sve radnje da biste pronašli najbolju cenu. Neke prodavnice imaju akcije koje drugi nemaju, a pojedine promocije ne možete pronaći na internetu.

Nagradite sebe

Napravite novu kasicu prasicu i svaki put kada postignete cilj, u nju ubacite unapred definisanu sumu novca. Tako ćete ne samo uštedeti još novca, već biti i motivisaniji da završavate svoje obaveze.

Kreirajte listu za kupovinu

Bez obzira na to da li kupujete namirnice, garderobu ili nameštaj, kreirajte listu apsolutno neophodnih potrepština. Ona će vam pomoći da izbegnete sve neplanirane kupovine i uštedite novac koji bi se, u protivnom, neplanirano izvukao.

kupovina
foto: Promo

Ovo su neki od osnovnih saveta za štednju koji će vam pomoći da Novu godinu dočekate bogatiji, a tokom nje se ponašate racionalno. Ukoliko imate svoje strategije štednje, koje želite da podelite s drugima, razvoj mobilne aplkacije za štednju može biti dobra novogodišnja odluka. Obuka za razvoj mobilnih aplikacija je jednogodišnji sertifikovani program koji vas priprema za posao developera koji će, kako piše portal IT resources, biti prvi na listi traženih IT poslova u 2022. godini.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track