ŠOK-CENA U LOZNICI! Badnjak ide i do 1.000 dinara (FOTO)
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

najradosniji hrišćanski praznik

ŠOK-CENA U LOZNICI! Badnjak ide i do 1.000 dinara (FOTO)

Srbija -

LOZNICA - Lozničani su uveliko počeli pripreme za Božić, najradosniji hrišćanski praznik, i krenuli u nabavku. Na mostu kod lozničke zelene pijace, ali i na više mesta u gradu čim je završeno novogodišnje slavlje pojavili su se prodavci badnjaka i ponuda je zaista velika.

Lozničani mogu pazariti badnjake za 50, sto i 200 dinara, oni nešto veći i razgranatiji su i skuplji, a najveći, visok nekoliko metara, košta hiljadu dinara i ima svoje kupce.

Loznica, Božić
foto: Kurir.rs/T. Ilić

- Badnjaci su iz okoline Zajače, svake godine mi naruče desetak velikih od po hiljadu dinara, a donesem još 300 komada ostalih i sve prodam. Nadam se da će tako biti i ove godine. Posla ima, a lepo vreme svima odgovara – kaže jedan od prodavaca badnjaka na ulici u blizini pijace.

Loznica, Božić
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Sem badnjaka donetih iz cerskih, zajačkih ili tršićkih šuma mogu se pazariti i razne rukotvorine za ukrašavanje božićne trpeze. U ponudi su platoi sa mladom pšenicom i svećom i badnjak sa postoljem za do 150 dinara, a za 50 dinara može se nabaviti i kesa slame. Ko još to nije učinio može kupiti na pijaci i ražnjeve za 200 dinara. Ove godine je velika navala za pečenice. Neke pečenjare u gradu još od novembra ne primaju prasiće za pečenje jer su već tada imale rezervisane sve kapacitete.

Loznica, Božić
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Inače, u gradu je velika gužva, mnogo je onih koji su iskoristili lepo vreme za nabavku potrebnih namirnica, ili šetnju na prijatnih desetak stepeni.

Loznica, Božić
foto: Kurir.rs/T. Ilić

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja