PČINJSKI OKRUG: Testirano 438 osoba, 38 novozaraženih, bitku izgubio jedan pacijent
Foto: Kurir.rs

Covid-19

PČINJSKI OKRUG: Testirano 438 osoba, 38 novozaraženih, bitku izgubio jedan pacijent

Srbija -

Na kovid 19 testirano je 438 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, analize su pokazale da je 38 osoba zaraženo koronavirusom.

Iz Vranja je 30 novoobolelih, 3 iz Vladičinog Hana, po 2 iz Surdulice i Bujanovca i 1 iz Bosilegrada. U ostalim opštinama okruga nisu zabeleženi novi slučajevi zaraze koronavirusom.

koronavisrus, Covid-19, Vranje, epidemija
foto: Kurir.rs

Prema podacima ZC Vranje, u kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 234 pregleda, 170 prvih, 64 prva. Urađene su 142 laboratorijske analize, 4 PCR i 161 antigenski test. Od toga 28 je pozitivnih na koronavirus.

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju je bitku sa koronavirusom izgubio jedan pacijent, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 12 pacijenata. Svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća. Na kiseoniku je 9 pacijenata. Na bolničko lečenje primljen je jedan pacijent. Slobodnih mesta je 146.

koronavisrus, Covid-19, Vranje, epidemija
foto: Kurir.rs

U Dečjoj kovid ambulanti pregledano 55 dece, njih četvoro poslato na dalje lečenje na Pedijatriju. Urađena su 52 antigenska testa. Među testiranom decom nema pozitivne na koronavirus.

Od početka imunizacije zaključno sa 3. januarom, u Vranju su date ukupno 116.323 doze svih vakcina. Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje date su ukupno 2.094 doze vakcina.

(Kurir.rs T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track