AMBICIOZNI PROJEKTI U PLANU: Protekla godina uspešna u Varvarinu, a u 2022. veliki izazovi
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

završili sve planirano za 2021.

AMBICIOZNI PROJEKTI U PLANU: Protekla godina uspešna u Varvarinu, a u 2022. veliki izazovi

Srbija -

VARVARIN - Opština Varvarin u protekloj godini realizovala je veliki broj značajnih infrastrukturnih projekata. Sređivana je saobraćajna i komunalna infrastruktura, asfaltirano je više od 2,2 kilometara puteva u selima. Izgrađen je most u Maloj Kruševici, a gradila se i kanalizaciona i vodovodna mreža.

-Utrošili smo više od 80% planiranih sredstava, što je izuzetno velika realizacija, nezapamćena prethodnih godina. Naš cilj je da u 2022. godini ta realizacija bude i čitavih 100%. Tokom 2021. godine, sredstvima iz opštinskog budžeta, uspeli smo da asfaltiramo sedam ulica u šest mesnih zajednica i to dve ulice u Bošnjanu i po jednu ulicu u Obrežu, Bačini, Zalogovcu, Parcanu i Gornjem Krčinu.

Sve što smo zaplanirani za 2021. godinu uspeli smo i da završimo, a pored realizovanih radova na saobraćajnoj infrastrukturi možemo da se pohvalimo i dobrom realizacijom na izgradnji kanalizacione i vodovodne mreže gde je realizovano 100% planiranih radova. Nešto više od 20 miliona dinara je utrošeno za izgradnju kanalizacione mreže i isto toliko na izgradnji vodovodne mreže, u 2022. godini radićemo i u nekim mesnim zajednicama u kojima se do sad nije gradilo, a imajući u vidu da imamo spremne projekte, kaže predsednica opštine dr Violeta Lutovac Đurđević.

Varvarin, radovi, Violeta Lutovac Đurđević.
foto: Kurir.rs/Ž.M.

U ovoj godini planovi su još veći i ambiciozniji, a opština Varvarin će znatnu pažnju posvetiti socijalnoj i populacionoj politici, obrazovanju i socijalnoj zaštiti.

-U 2021. izdvojili smo 6 miliona dinara za studentske stipendije, taj trend ćemo nastaviti. Ono što je novo, to je da smo budžetom za ovu godinu planirali i sredstva za bračne parove, a svi parovi koji brak sklope u ovoj godini dobiće po 10.000 dinara, jednu simboličnu novčanu pomoć od strane opštine kao signal da opštinsko rukovodstvo misli na mlade koji ulaze u brak. Opredelili smo i za ovu godinu budžetom milion dinara za nabavku udžbenika za đake prvake tako da će i ove godine roditelji biti oslobođeni kupovine udžbenika, obećava predsednica opštine dr Violeta Lutovac Đurđević.

Kurir.rs/Ž. Milenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track